«Χάνεται» για τον Κολοσσό ο Σαλούστρος

Πέρσι ήταν ο πρώτος αθλητής που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Κολοσσό H Hotels για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες καθώς το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα τηλεφώνημα από τον Άρη Λυκογιάννη για να πει το «ναι» και να παραμείνει στο ρόστερ.

Φέτος, παρότι είναι δεδομένη η επιθυμία των ανθρώπων του Κολοσσού Η Hotels να τον κρατήσουν στην ομάδα για τρίτη σεζόν, ο Χρήστος Σαλούστρος φαίνεται πως μετακομίζει στην Πάτρα για λογαριασμό του Προμηθέα που τον ήθελε πολύ και του έδειξε με κάθε τρόπο.

Μάλιστα, χθες το βράδυ αναμενόταν η οριστική απάντηση του 27χρονου φόργουορντ στους Πατρινούς οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως …δραστήριοι αυτή την περίοδο, κλείνοντας τον έναν παίκτη μετά τον άλλον. Ήδη έχουν συμφωνήσει με τους Γιάννη Δημάκο (Φάρος) και Τουτζιαράκη (Κύμη) και σήμερα – εκτός απροόπτου – θ’ ανακοινώσουν την απόκτηση του Σαλούστρου.

Σύμφωνα με αυτήν την εξέλιξη, η πρόθεση των «θαλασσί» να διατηρήσουν σημαντικό μέρος του περσινού τους κορμού αρχίζει να αλλοιώνεται καθώς ο Σαλούστρος ήταν στη λίστα των Ελλήνων αθλητών που υπολογίζονταν ότι θα μείνουν στην ομάδα.

Εν μέρει, η απώλεια του Κρητικού φόργουορντ (εφόσον δεν άλλαζε κάτι δραματικά στην υπόθεση αργά χθες το βράδυ) έχει να κάνει και με τη σημαντική καθυστέρηση των εξελίξεων στις τάξεις της ροδίτικης ομάδας.

Κοντεύουν δύο μήνες από την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα κι όμως δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό όσον αφορά στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Φυσικά, αυτό οφείλεται στο ότι ακόμη εκκρεμεί το ζήτημα του προπονητή όμως ήταν εν γνώσει των διοικούντων ότι, περιμένοντας το «ναι» ή το «όχι» του Λυκογιάννη, όλα τα υπόλοιπα θέματα θα έμεναν πίσω.

Εξέπνευσε το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου
Μέχρι τέλος Μαΐου ήταν αρχικά η προθεσμία που είχε ανεπίσημα δοθεί για να τακτοποιηθεί το θέμα του προπονητή στον Κολοσσό H Hotels ενώ στη συνέχεια προστέθηκε μία επιπλέον εβδομάδα. Πλέον, εκπνέει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και η κατάσταση παραμένει «παγωμένη».

Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι «θαλασσί» να περιμένουν τις όποιες εξελίξεις σε άλλο «στρατόπεδο» για να ξεκινήσουν να κινούνται οι ίδιοι.

Επιστρέφει και ο Σκούφης
Εφόσον, τελικά, ολοκληρωθεί η συμφωνία του Προμηθέα με τον Σαλούστρο, ο 27χρονος αθλητής μπορεί να μη συναντήσει στην Πάτρα τον Άγγελο Τσάμη, που έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα πριν μερικές μέρες, όμως θα συμπορευτεί με τον Κώο γκαρντ, Ανδρέα Σκούφη, ο οποίος επιστρέφει μετά από ένα χρόνο ως δανεικός στο Παγκράτι (Α2).

Βέβαια, δεν αποκλείεται ο Μάκης Γιατράς να εισηγηθεί νέα παραχώρηση του νεαρού διεθνούς για ακόμη ένα χρόνο σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Ήδη ψιθυρίζεται το ενδιαφέρον του Ιπποκράτη εάν κι εφόσον οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στη Β’ εθνική.