Μάγεψαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού  Ιαλυσού στην εκδήλωση στη Μεσαιωνική Τάφρο

Απόλυτα πετυχημένη  ήταν η μουσικοχορευτική εκδήλωση  που παρουσίασαν οι μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Τάφρο την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Η ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου με το μουσικό Λεωνίδα Σακελλαρίδη.Η ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου με το μουσικό Λεωνίδα Σακελλαρίδη.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο τρίτο Πολιτιστικό Δεκαήμερο που διοργανώνει το σχολείο και περισσότεροι από χίλιοι θεατές έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων  ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Ρόδιων κ.  Φώτης Χατζηδιάκος,  η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Χαρούλα Γιασιράνη,  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο αντιδήμαρχος  Πολιτισμού και Παιδείας κ. Γιάννης Κορωναίος, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Νίκος Ράπτης,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος και η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ιαλυσού κα Ερμίνα Μπότσαρη.  

Η εκδήλωση  αποτελούνταν από δύο μέρη:  το μουσικό και το χορευτικό.
 Στο πρώτο μέρος η ορχήστρα του σχολείου που αποτελείται από εξήντα παιδιά και περιλαμβάνει περίπου 25 βιολιά, 10 κιθάρες, μπουζούκια, 6 αρμόνια, φλογέρες υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ Λεωνίδα Σακελλαρίδη  ερμήνευσε κομμάτια όπως: «Βάρκα Γιαλό», «Δεν σου ’στειλα το μήλο», « Δύο εσύ και τρία εγώ», «Μήλο μου κόκκινο»,  «Ο πρίγκηπας Λεμόνης». Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ορχήστρα του σχολείου είναι δημιούργημα του κ Σακελλαρίδη, ο οποίος υπηρετεί στο σχολείο τα τέσσερα τελευταία έτη.  

 Ο Δήμαρχος Ρόδου κ Χατζηδιάκος απονέμει πλακέτα   στον εκπρόσωπο των ξενοδοχείων «Ηλέκτρα Α.Ε.»  κ. Λάμαρη Ο Δήμαρχος Ρόδου κ Χατζηδιάκος απονέμει πλακέτα στον εκπρόσωπο των ξενοδοχείων «Ηλέκτρα Α.Ε.» κ. Λάμαρη

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από την ορχήστρα και τη χορωδία του σχολείου δύο τραγούδια στη νοηματική γλώσσα.  

Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή με πολλά μηνύματα και  όλοι την αφιέρωσαν στον τυφλό μαθητή του σχολείου Τσαμπίκο Τσιράκο, οποίος είναι μέλος της ορχήστρας και εξαιρετικός στο τουμπερλέκι.  

 Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας απονέμει πλακέτα στον εκπρόσωπο ­   των ξενοδοχείων Rodos Palace και ΜMediterranean κ. Γιώργο Μπαρμπούτη Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας απονέμει πλακέτα στον εκπρόσωπο ­ των ξενοδοχείων Rodos Palace και ΜMediterranean κ. Γιώργο Μπαρμπούτη

Τη διδασκαλία των τραγουδιών είχε η δασκάλα ειδικής αγωγής κα. Νάντια Σαρρή.  
 μουσικό μέρος έκλεισε η χορωδία του σχολείου που ερμήνευσε τραγούδια:  «Σαν τον Καραγκίοζη», «Αντίο Λιλιπούπολη»,  «Το σαπιοκάραβο»,

Το δεύτερο μέρος ήταν το χορευτικό και οι μαθητές του σχολείου χόρεψαν «’Ισσο Καλύμνου»  (β΄τάξη).  «Συρτό Ρόδου»  (γ΄ τάξη),  «Χασάπικο Γρήγορο»  (δ΄ τάξη),  «Καλαματιανό»  (ε΄ τάξη)  και «Σούστα Ρόδου»  (στ΄ τάξη).

Τους χορούς επέλεξαν και δίδαξαν στα παιδιά οι γυμναστές του σχολείου  κ.κ. Κυριάκος Μάγος και Αντώνης Οικονόμου.

Ο διευθυντής του σχολείου Σταύρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις άλλες δράσεις του Πολιτιστικού Δεκαημέρου καθώς και στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει το σχολείο τα τελευταία έτη όπως:  ομιλία της Βούλας Πατουλίδου, χρυσής Ολυμπιονίκη,  ομιλία του ιστορικού Σαράντου Καργάκου, ημερίδα με θέμα το διαδίκτυο και φιλοξενούμενο τον Μανόλη Σφακιανάκη διοικητή της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ομιλίες των συγγραφέων Μάνου Κοντολέοντα, Παντελή Καλιότσου, Λίτσας Ψαραύτη, Νίκου Πιλάβιου και στην αδελφοποίηση του σχολείου με το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου.

Η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος κα. Γιασιράνη απονέμει πλακέτα στον εκπρόσωπο των ξενοδοχείων Atrium Hotels κ. Α. Μπότσαρη. Η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος κα. Γιασιράνη απονέμει πλακέτα στον εκπρόσωπο των ξενοδοχείων Atrium Hotels κ. Α. Μπότσαρη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τίμησαν επιχειρήσεις που προσφέρουν χορηγίες και στηρίζουν το σχολείο προκειμένου να υλοποιεί δράσεις και προγράμματα.

Με πλακέτες τιμήθηκαν οι ξενοδοχειακοί όμιλοι:  «Rodos Palace»,  «Εlectra A.E.»  και  «Αtrium Hotels»  καθώς και   έμποροι και  καταστηματάρχες της Ιαλυσού.

 Οι μαθητές της Δ τάξης χορεύουν Οι μαθητές της Δ τάξης χορεύουν