Καταγγελίες για την καθαριότητα που αφορούν σχολείο του νησιού

Αναφορά για προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα και την υγιεινή σχολείου της Ρόδου πραγματοποίησε ο σύλλογος του σχολείου προς κάθε υπεύθυνο προκειμένου να λυθούν και να πάψει να εκτίθεται η υγεία των μαθητών σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω σχολείο που βρίσκεται στη δυτική μεριά του νησιού μας, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, η καθαρίστρια δεν πραγματοποιεί σωστά τον καθαρισμό με αποτέλεσμα να υπάρχουν παντού βρωμιές, μούχλα  και σκουπίδια.

Η καταγγελία αφορά νηπιαγωγείο όπου εκεί τα παιδιά όπως είναι φυσιολογικό έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να τηρούνται οι σωστές συνθήκες υγιεινής στον χώρο όπου περνούν αρκετές ώρες της ημέρας. Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, αφού η καθαρίστρια εργάζεται λιγοστές ώρες μέσα στην ημέρα κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή που βρίσκεται στα χέρια της "Ροδιακής" και για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των εμπλεκομένων αλλά και το σχολείο, αναφέρονται τα εξής:
«Θέμα: Ανάρμοστη συμπεριφορά δηοτικής καθαρίστριας στο Νηπιαγωγείο
Την Πέμπτη 26/1/17 το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου αποφάσισε να πραγματοποιήσει συμβούλιο στις 7.00 μ.μ. στο χώρο του Νηπιαγωγείου.
Με την προσέλευσή μας δεχτήκαμε λεκτική επίθεση από τον σύζυγο της καθαρίστριας πριν καν αναφέρουμε το λόγο που βρισκόμαστε εκεί. Ο κ. σύζυγος της καθαρίστριας μας απαγόρευσε να απευθυνόμαστε στην κ. (καθαρίστρια) μιας και ο ίδιος έχει πληρεξούσιο ώστε να την αντιπροσωπεύει.

Στη συζήτηση που έγινε για τη διαδικασία καθαρισμού που ακολουθεί αλλά και για τη μη τήρηση του ωραρίου της η κ. ερχόμενη σε δύσκολη θέση άρχισε μαζί με τον σύζυγό της να απειλούν τα μέλη του συλλόγου. Απείλησαν τη σωματική μας ακεραιότητα, αλλά και τις θέσεις μας στους χώρους εργασίας μας. Μας ζήτησε επίσης να υποχωρήσουμε πάνω στο θέμα της καθαριότητας.
Η ένταση ανέβηκε, ο κ. έγινε πολύ προκλητικός, μας ζητούσε να τον χτυπήσουμε και έθιξε την εθνικότητα και την ιστορία μας.

Κανένα μέλος του Συμβουλίου δεν χτύπησε τον κ.
Την αστυνομία κάλεσε συγγενικό πρόσωπο μέλους του Συμβουλίου που ενημερώθηκε για την κατάσταση. Όταν η αστυνομία έφτασε ο κ. και η κ. είχαν αποχωρήσει από τον χώρο του Σχολείου.
Το περιστατικό καταγράφηκε από την αστυνομία και το Συμβούλιο το επόμενο πρωί ενημέρωσε για τις εξελίξεις, τον κ. Κορναρόπουλο Ευγένιο, αλλά και τον εισαγγελέα.
Όπως έχουμε ενημερωθεί ο κ. και η κ. έχουν απειλήσει στο παρελθόν και άλλα άτομα που έκαναν συστάσεις στο θέμα της καθαριότητας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου»