Ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 εκτοξεύτηκε σε τροχιά διακρίσεων…

Το αγωνιστικό θαύμα της τελευταίας επταετίας στον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι έως τώρα κινήσεις του συλλόγου δείχνουν πως θα παραμείνει πρωταγωνιστής για πολλά χρόνια ακόμα, όχι για κανένα λόγο, αλλά χάρις στην ικανότητα όλων όσοι τον απαρτίζουν, να σκέφτονται πάνω απ’ όλα αναπτυξιακά.

Να διατηρούν δηλαδή ζωντανό ένα άθλημα με σωστά πρότυπα, μακριά από τις όποιες … συγκυριακές επιτυχίες. Παράγοντες, αθλητές-αθλήτριες και γονείς έχουν με τη δουλειά τους πάνω απ’ όλα δημιουργήσει ένα… κράμα επιτυχιών, όπως δείχνουν οι αμείλικτοι αριθμοί, αλλά και η αγάπη όσων αληθινά είναι κοντά στο στίβο για το σύλλογο.

Το γεγονός ότι ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 ήταν το 2011 στη 214η  θέση της πανελλήνιας κατάταξης του ΣΕΓΑΣ ανάμεσα σε 400 συλλόγους περίπου και το 2016 βρέθηκε στη 14η ,δείχνει την επιμέλεια όπως και τις ευθύνες ώστε αυτό το επίτευγμα να μη σκάσει σαν μπαλόνι, όπως έχει παρατηρηθεί και στη Ρόδο τελευταίως.

Η νέα φουρνιά σαρώνει…
Στο πρόσφατο διασυλλογικό πρωτάθλημα της 6ης Μαΐου στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα για Παμπαίδες-Παγκορασίδες α’, αθλητές-αθλήτριες, δηλαδή, ηλικίας 14-15 ετών, ο σύλλογος της Καμείρου …σάρωσε κι έδειξε πως το αναπτυξιακό του πλάνο είναι επιτυχημένο βάσει μιας σταθερής και ακριβώς καθορισμένης πορείας, ανεξαρτήτως της τελικής βαθμολογικής συγκομιδής.

Κατέλαβε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη με πολύ μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000 έχοντας μια τέλεια δομημένη αποστολή αγωνιστικής και μη συμπεριφοράς των μελών της.

 


Αξίζει να αναφερθούν απλώς τα ονόματα των παιδιών με συμμετοχή στην ομάδα αυτή στην Κω που είναι τα παρακάτω: Παντελεήμων Κώστας, Μηνάς Καπλάνογλου, Ιωάννης Σαββίγκος, Γεώργιος Τρικοίλης, Γεώργιος Παντελίδης, Νικόλαος Αγγελής, Γεώργιος Αβδελίδης, Σωτήρης Χατζηγεωργίου, Χάβα Ντέλιου, Ελπίδα Αναστασιάδη, Μαρία-Ελένη Μπινόγλου, Ήρα-Τσαμπίκα Μαμουζέλλου, Άντζελα Σαουλίδη, Ιωάννα Βογιατζή, Αλεξάνδρα Μήλιου, Φωτεινή Μάγου, Γεωργία Μιχελή, Κατιάννα Βαλσαμίδη, Τσαμπίκα Νικολέττου, Ελένη Παλαιού, Εμινέ Τοπάλ, Αναστασία-Γεωργία Χριστοδούλου, Ναταλία Μάγου.

Οι επιτυχίες αυτές χαροποίησαν τους παράγοντες και τους γονείς των αθλητών-αθλητριών, γιατί πάνω απ’ όλα δείχνουν πως ο σύλλογος θα έχει ζωή για πολλά χρόνια ακόμη.  Ό, τι και να γίνει, θα είναι τόσοι άνθρωποι δίπλα του ώστε να συνεχιστεί η σπάνια αυτή προσπάθεια.

Οι αποστολές όπως πρέπει
Σε κάθε διοργάνωση ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 θέλει όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριές του να είναι συνειδητοποιημένοι και να ξέρουν για… ποιο λόγο βρίσκονται στα στάδια. Αυτό έχει να κάνει με τις αποστολές αλλά και την ασφάλεια των μετακινούμενων τόσο στα νησιά μας για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα για τα πανελλήνια.

 


Στόχος είναι, ειδικά στις μικρές κατηγορίες, τα παιδιά να μην έχουν την αίσθηση ότι ταξιδεύουν για… αναψυχή αλλά να ξέρουν πως έχουν να τηρήσουν ένα αυστηρώς δομημένο πρόγραμμα, όπως θα γίνει και στο μέλλον άλλωστε αν αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά με το στίβο, ανεξαρτήτως του αν θα έχουν πρωταθληματική πορεία ή όχι. Με την καθοδήγηση κυρίως των προπονητών τους, γνωρίζουν πώς να φερθούν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, όχι απλώς για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά και για να είναι σωστοί ως προσωπικότητες γαλουχημένες με τα αθλητικά ιδεώδη.

Οι προπονητές και η διάπλαση προσωπικοτήτων
Η «φουρνιά» έτοιμη να διαδεχτεί όλους όσοι είναι τώρα στην κορυφή δείχνει πανέτοιμη και αυτό δεν το λένε μόνο οι αριθμοί αλλά η συνολική οργάνωση στο σύλλογο. Αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα προπονητικά επιτελεία με ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου και πάνω απ’ όλα διορατικούς.

 


Οι Σταμάτης Μάγος, Φώτης Κουμεντής, Κώστας Τσαταλός, Μαρία Παρδαλού και Φιλήμονας Μιχαλάκης έχουν υπό την εποπτεία τους εκατοντάδες παιδιά και δίνουν κάθε μέρα το δικό τους αγώνα στο ταρτάν δύο σταδίων, σκεπτόμενοι το αναπτυξιακό πλάνο, χτίζοντας παράλληλα σπουδαίες προσωπικότητες. Είναι γνωστό πως πρωταθλητές του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 διαπρέπουν ήδη στα πανεπιστήμια εκτός Ρόδου, αφού πέρασαν από το στίβο και σμίλεψαν την προσωπικότητά τους με βάση τα ιδανικά που γεννιούνται απ’ αυτόν.

Στις επάλξεις η ΝικόλΚυριακοπούλου και το Street Pole Vault
Η έλευση της Νικόλ Κυριακοπούλου έκανε τη Ρόδο πυρήνα του επί κοντώ κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι μέλος του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αγωνίσματος, δείγμα του ότι δεν εντάχθηκε σ’ αυτόν για λόγους βαθμοθηρίας…

 


Κατακτώντας το σημαντικότερο …μετάλλιο της ζωής της με τη γέννηση της κόρης της πριν από μερικές μέρες, η Νικόλ Κυριακοπούλου από το φθινόπωρο ξεκινά πάλι τις προπονήσεις, αυτή τη φορά με νέο προπονητή τον Ανδρέα Τσώνη. Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με το Μανώλη Καραγιάννη, η αθλήτριά μας αναζητά νέες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, ουσιαστικά το 2018 πια. Εκτός όλων των παραπάνω, ο ΑΓΕΣ Κάμειρος δεν μένει μόνο στο ότι υπό τις οδηγίες του Κώστα Τσαταλού πολλά παιδιά κάνουν επί κοντώ στη Ρόδο.

Θέλει το νησί μας να αποτελέσει κέντρο αναφοράς διεθνώς για το αγώνισμα με τη διοργάνωση συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Στα πρότυπα του Athens Street Pole Vault, θα γίνει ο αγώνας επί κοντώ εντός της πόλεως μας και συγκεκριμένα στην πλατεία του δημαρχείου. Ένας χώρος σπάνιας ομορφιάς αναμένεται να φιλοξενήσει αστέρες του αγωνίσματος σε μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στο κοντινό μέλλον, πάντα στο πλαίσιο ανάπτυξης του αγωνίσματος.  

Η… συμβίωση με τον Ευκλή στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος»
Το στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» αποτελεί στολίδι όχι μόνο για το νησί αλλά και πανελλαδικά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το 2013 όταν επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις η Βούλα Πατουλίδου το πόσο εντυπωσιάστηκε από την αρτιότητά τους αλλά και το φυσικό κάλλος. Στον εν λόγω χώρο δεν δραστηριοποιείται φυσικά μόνο ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 αλλά και ο Ευκλής εκπροσωπώντας τη Σορωνή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔ.

 


Η… συμβίωση των δύο συλλόγων είναι ομαλή και όλοι γνωρίζουν πως μόνο με τη συνεργασία θα μπορέσει το στάδιο να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ακόμα γεννώντας πρωταθλητές. Έτσι, στο πλαίσιο μιας ζωογόνας για τον αθλητισμό συνεργασίας, οι δύο σύλλογοι με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν ό, τι είναι δυνατόν ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προς φιλοξενία αγώνων στίβου αλλά και ποδοσφαίρου για πολλά χρόνια ακόμα.