Γιορτή σιτηρών και μπύρας στη Δαματριά

Γιορτή «σιτηρών και μπύρας» θα διοργανώσει εντός του Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαματριάς «Η Καλλιγένεια».

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Η γεωργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή του χωριού μας διαχρονικά. Η θεά Δήμητρα πιθανότατα το όνομα της αλλά και σήμερα οι καλλιεργούμενες γεωργικές εκτάσεις είναι μεγάλες.

Τα σιτηρά, προϊόν που αντιπροσωπεύει έμμεσα το χωριό, έχουν την χρονική αυτή περίοδο πάρει το χρυσίζον χρώμα τους και χαιρετούν υπερήφανα τους επισκέπτες, τους κατοίκους αλλά και τον άπλετο ήλιο μας.

Οι φορείς της Δαματριάς, έχοντας πυξίδα το  «ουκ ήρθαμε καταλύσαι αλλά συμπληρώσαι» έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε την Γιορτή της Μπύρας λίγο παρά πέρα. Να διοργανώσουμε δηλαδή: Γιορτή Σιτηρών και Μπύρας.

Είμαστε γεωργοκτηνοτροφική περιοχή και όχι μόνο. Σεβόμαστε τον μόχθο όλων αυτών, των προγόνων μας αλλά και των σημερινών συγχωριανών  μας που καλλιεργούν και καμαρώνουν τα σιτηρά τους  από την σπορά έως το θέρος.

Οκτώβρης ο σπορέας, Ιούνιος ο θεριστής  και Ιούλιος ο αλωνιστής. Διαλέξαμε τον Ιούλιο όποτε οι εργασίες των σιτηρών κορυφώνονται, σαν συνέχεια έτσι και της  γιορτής της μπύρας, αναγνωρίζοντας την σοβαρή προσπάθεια και σεβόμενοι την παρακαταθήκη των διοργανωτών της.

Γιορτή ΣΙΤΗΡΩΝ και Μπύρας λοιπόν, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλα όσα σχετίζονται με το σιτάρι, το κριθάρι, το αλεύρι, το ψωμί και άλλα παραδοσιακά προϊόντα που προέρχονται από αυτά όπως την μπύρα.

Ταυτόχρονη παρουσίαση εκθέσεων τοπικών προϊόντων, διοργάνωση εκδηλώσεων, δωρεάν προσφορά τοπικών εδεσμάτων και διακοσμητικών χειροποίητων κατασκευών  θα πλαισιώσουν την βραδιά αυτή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  για ακόμη μια φορά στους ανθρώπους εκείνους που ξεκίνησαν, συνέχισαν, στήριξαν τη Γιορτή της Μπύρας, καθώς και στις εταιρίες που συμμετείχαν και ειδικότερα στην Magnum και στον κ. Παπαδημητρίου (μέγας χορηγός) και ευχόμαστε όλους να σας έχουμε δίπλα μας στο ξεκίνημα της νέας αυτής Γιορτής των Σιτηρών.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως η εκδήλωση μας προγραμματίζεται 15 ή 22 Ιουλίου με επικρατέστερη ημερομηνία αυτή στις 15. Για την τελική ημερομηνία θα ενημερωθείτε εντός των ημερών.