«Αστέρες» της τοιχοσφαίρισης στη Ρόδο

Με τη συμμετοχή για μια ακόμα χρονιά του Simon Rosner θα διεξαχθεί στη Ρόδο από 15 έως 18 Ιουνίου το διεθνές τουρνουά squash με την επωνυμία “Sheraton Rhodes Squash Οpen 2017” που διοργανώνει ο Ροδιακός Όμιλος Τοιχοσφαίρισης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Ο Γερμανός αστέρας είχε κατακτήσει τα τελευταία δυο χρόνια το τουρνουά της Ρόδου και είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Rosner συμμετείχε αυτή την περίοδο στο World Series του Dubai φθάνοντας μάλιστα μέχρι και τον ημιτελικό. Στη Ρόδο θα βρίσκονται και άλλοι γνωστοί επαγγελματίες παίκτες που οπωσδήποτε ανεβάζουν το επίπεδο του τουρνουά. Αναλυτικά, τα «βαριά ονόματα» της διοργάνωσης είναι τα ακόλουθα:

Simon Rosner (Νο 11 στον κόσμο)
Ο Simon Rösner είναι ο κορυφαίος παίκτης σκουός της Γερμανίας και έχει κάνει καλή πρόοδο στο PSA World Tour από τότε που έγινε επαγγελματίας το 2004. Το γερμανικό αστέρι έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2009 για να εξασφαλίσει τον πρώτο τίτλο του PSA World Tour με τη νίκη του στο Γκαράβαν της Δυτικής Ιρλανδίας, πάνω από την αμερικανική Gilly Lane.

Daryl Selby (Νο 13 στον κόσμο)
Ο Daryl Selby έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του στο υψηλότερο επίπεδο και είναι ο αδελφός του Lauren Selby που έχει παίξει επίσης σκουός για την Αγγλία. Κέρδισε το Βρετανικό Εθνικό Πρωτάθλημα Squash το 2011, νικώντας στον τελικό τον παγκόσμιο πρωταθλητή Nick Matthew.

Nicolas Mueller (Νο 32 στον κόσμο)
Ο Nicolas Mueller είναι ο μόνος παίκτης της Ελβετίας που έχει σπάσει τo φράγμα της πρώτης  20αδας στην παγκόσμια κατάταξη, επιτυγχάνοντας το κατόρθωμα το 2012. Από τότε που εντάχθηκε στο PSA, το 2005, ο Mueller ξεκίνησε να εδραιώνεται ως ο μεγαλύτερος παίκτης της Ελβετίας. Κέρδισε τον πρώτο του τίτλο PSA World Tour στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κεφαλαίων ευκαιριών της Ρωσίας το 2008.

Lucas Serme (No 44 στον κόσμο)
Ο Lucas Serme έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην παγκόσμια κατάταξη τα τελευταία χρόνια και είναι ο αδελφός του Camilla Serme, του νικητή του British Open του 2015. Ο Γάλλος διεκδίκησε τον τίτλο του PSA World Tour στο Imet Open το 2010, αλλά έπρεπε να περιμένει τρία χρόνια για να πάρει το στέμμα, στο Open du Gard.

Εκτός συμμετοχής ο Τζαμαλούκας
Με επιστολή του τώρα στην «Ροδιακή», ο Έλληνας πρωταθλητής του σκουός, Πέτρος Τζαμαλούκας, έκανε γνωστό ότι οι διοργανωτές δεν του επέτρεψαν τη συμμετοχή στο τουρνουά που θα γίνει σε λίγες μέρες στο νησί μας. Ο λόγος δεν έγινε γνωστός ούτε στον ίδιο, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε: "με εκπλήσει το γεγονός αυτής της απόφασης και προφανώς έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους και όχι με το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται και δυστυχώς δεν το έχω ξαναδεί πουθενά στον κόσμο και σε κανένα άθλημα. Τους εύχομαι να έχουν ένα πολύ επιτυχημένο τουρνουά και καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες"

Ο Πέτρος Τζαμαλούκας είναι ο πολυνίκης του θεσμού καθώς έχει κατακτήσει το τουρνουά οκτώ φορές.
Οι αγώνες δεν έχουν βέβαια την άδεια της οικίας Ομοσπονδίας που είναι η ΕΦΟΑ και είναι ένα ανεπίσημο τουρνουά. Ο Τζαμαλούκας είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει τα μέγιστα το τοπικό σκουός, καθώς ήταν ο διοργανωτής του τουρνουά εδώ και μια σχεδόν δεκαετία και αρωγός των τοπικών παικτών ως προς την εκμάθηση του αθλήματος.