Σοκ στον Ιάλυσο με παραίτηση Χατζηκαλημέρη!

Έχει συνδέσει το όνομά του με το σωματείο του Ιάλυσου και με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, τόσο σε επίπεδο ανδρών όσο και σε υποδομών, ενώ βρίσκεται πίσω από κάθε μικρή ή μεγάλη διοργάνωση στο κλειστό γυμναστήριο της Ιαλυσού.

Είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, είναι η «ψυχή» του Ιάλυσου και τα όσα έχει ζήσει δε χωράνε σ’ ένα βιβλίο αλλά σε εγκυκλοπαίδειες.

Ο Γιώργος Χατζηκαλημέρης φαίνεται πως έφτασε στα όριά του αυτή τη χρονιά και με τη λήξη της, που ήταν επίσημα το φάιναλ φορ των μίνι στο Βενετόκλειο το περασμένο Σαβ/κο, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το σύλλογο, ύστερα από 35 χρόνια, δηλαδή μία ολόκληρη ζωή.

Παρότι δεν αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά τους λόγους γι’ αυτήν του την απόφαση, διακρίνονται πίσω από ορισμένες εκφράσεις η πικρία του και η απογοήτευσή του για συμπεριφορές που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, με απώλειες αγαπημένων προσώπων αλλά και δικές του περιπέτειες υγείας.

 

Ο Γιώργος Χατζηκαλημέρης με τις παλιές του αθλήτριες και πλέον προπονήτριες του Ιάλυσου, Ελένη Κυπραίου και Μαρία Λαού (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)Ο Γιώργος Χατζηκαλημέρης με τις παλιές του αθλήτριες και πλέον προπονήτριες του Ιάλυσου, Ελένη Κυπραίου και Μαρία Λαού (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)

 

Η επιστολή παραίτησής του αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου από το τμήμα Μπάσκετ του Ιστορικού Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ, μετά από 35 χρόνια ανιδιοτελούς και αφιλοκερδούς προσφοράς μου στο χώρο αυτό.

Αποτελώ έναν από τους πολλούς που συμμετείχαν στο χτίσιμο της ιστορίας Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ, την οποία διατηρήσαμε όλοι όσοι υπηρετήσαμε εθελοντικά, μέσα από πολλές ιδιότητες όπως: την ιδιότητα του προέδρου, μέλους των Δ/Σ, υποστηρικτών φιλάθλων, φίλων, απλών ανθρώπων και των χορηγών που συνέδραμαν με υποστηρικτικό έργο καταλυτικά. Ανιδιοτελή προσφορά την οποία δεν αμφισβήτησε ποτέ κανένας.

Η ιστορική διαδρομή μου στο τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου μας είναι γνωστή σε τοπικό, Νομαρχιακό, Περιφερειακό, Εθνικό επίπεδο και χαίρει εκτίμησης και σεβασμού όλων, ακόμα κι έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Μια αθλητική και πολιτιστική και ιδιαίτερα, -ας μου επιτραπεί ο όρος- «Μπασκετική» ιστορική διαδρομή, με προσφορά 35 ολόκληρα χρόνια που σαφώς κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει και να τη διαστρεβλώσει, να την οικειοποιηθεί, πράγμα, εξάλλου, που είναι αδύνατον και δε θα το επέτρεπα ούτε εγώ ο ίδιος να συμβεί. Αλλά ούτε και ο μπασκετικός κόσμος.

Η προσωπικότητά μου και ο δημοκρατικός μου χαρακτήρας με καταστούν ικανό στο ν’ ακούω, ν’ αφουγκράζομαι, να σέβομαι απόψεις και σκέψεις άλλων ανθρώπων, για να γίνομαι καλύτερος. Όμως, σε συγκεκριμένες στιγμές, καταστάσεις και γεγονότα, η γνώμη και η εμπειρία ατόμων πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, προέχουν και είναι αυτά που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη προ της λήψης βαρυσήμαντων αποφάσεων ή και ενεργειών.

Επίσης, οι ανθρώπινες σχέσεις, η παιδεία, ο σεβασμός, η διάπλαση υγειών χαρακτήρων και η αξιοπρέπεια αποτέλεσαν για μένα θεμέλια στη ζωή μου.

Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ, με σμίλεψαν όλα αυτά τα χρόνια, διεύρυναν το μυαλό μου και την προσωπικότητά μου και μου δίδαξαν πάρα πολλά.

Από τα αρνητικά έμαθα και τα ξεχνάω όσο μπορώ, κρατώντας τα θετικά, να συνεχίσω όπως πραγματικά μου αξίζει ως προπονητής και ιδιαίτερα ως άνθρωπος.

Κι αυτό το έπραξα γιατί ο εγωισμός πολλές φορές τυφλώνει τους ανθρώπους και τους κάνει να μην μπορούν να δουν ξεκάθαρα τις περιστάσεις, να μην μπορούν να αξιολογούν αντικειμενικά ανθρώπους και την προσφορά τους, να μην μπορούν να αξιολογήσουν τις τρέχουσες κα μελλοντικές καταστάσεις συλλογικά όπως και τις προοπτικές. Επομένως, δε μιλάμε για διορατικότητα αλλά για εγωισμό και υποκειμενισμό.

Δεν τοποθέτησα ποτέ τον εαυτό μου πάνω από το καλό του συλλόγου για προσωπικές μου φιλοδοξίες. Επιδίωκα πάντα τη συνεργασία και την ενότητα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και από ψυχής:

Τους γονείς και τα παιδιά που όλο αυτό το διάστημα συνεργαστήκαν και στήριξαν την προσπάθειά μου για το σύλλογο, τους αγώνες και την πορεία των ομάδων.

Τους φίλους συνεργάτες μου της επιτροπής τμήματος καλαθοσφαίρισης, για τη συνεργασία και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλαμε μαζί, καθώς και τους αξιόλογους εξωτερικούς συνεργάτες – εθελοντές – χορηγούς για τη στήριξη του μεγάλου οικοδομήματος «ΓΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΑΛΥΣΟΥ».

Ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στους θαυμάσιους προπονητές και συνεργάτες μου που όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν στο σύλλογό μας.

Να ευχαριστήσω τους αθλητές και αθλήτριες για την τεράστια προσπάθειά τους και την άψογη πορεία που είχαμε μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Μια πορεία μέσα από την οποία αναδείχθηκαν σημαντικοί αθλητές και προπονητές αλλά κυρίως δημιουργηθήκαν αξιέπαινοι  χαρακτήρες με αξιοπρέπεια και ήθος.

Ευχαριστώ τους γηγενείς προπονητές του συλλόγου μας, Παναγιώτη Παπακώστα, Χρήστο Αβεκλούριο, Ελένη Κυπραίου, Μαρία Λαού για την πάρα πολύ καλή προσπάθεια, τη δουλειά τους και την αφοσίωση στο άθλημα που είτε ως αθλητές-τριες, είτε ως προπονητές-τριες, συνεργαζόμενοι, βγήκαμε αλώβητοι. Τους σέβομαι και τους αγαπώ, είναι μέρος της καρδιάς μου και θα τους στηρίζω πάντα όπως με στήριξαν κι αυτοί όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας. Να τους ευχηθώ καλή συνέχεια, καλή επιτυχία, υγεία και ευτυχία.

Κλείνοντας να ευχαριστώ για τη στήριξη και συνεργασία την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, τη Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού, τον πρώην Δήμο Ιαλυσού, το Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Νεολαίας, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Δωδεκανήσου, το Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου, το Σύνδεσμο Κριτών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου, όλους τους παράγοντες, προπονητές, προπονήτριες και αθλητές – αθλήτριες όλων των συλλόγων του Νομού μας και όχι μόνο καθώς και τα ΜΜΕ για τη στήριξη και προβολή των επιτυχιών μας και γενικά της πορείας μας.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο του Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ για τη στήριξη και για την ευκαιρία που μας έδωσε να δημιουργήσουμε το αξιοζήλευτο οικοδόμημα του τμήματος μπάσκετ του ιστορικού συλλόγου μας.

Είναι πάρα πολλοί γνωστοί και άγνωστοι που στήριξαν κατά καιρούς την προσπάθειά μας, σε όλους εσάς ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Για οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη των προσπαθειών σας, θα είμαι παρών και αρωγός με γνώμονα πάντα το σεβασμό, το διάλογο, την πίστη στο άθλημα και την ορθή λειτουργία από όποια θέση και να βρίσκομαι.

Με εκτίμηση
Γιώργος Χατζηκαλημέρης».