Παρουσίαση του βιβλίου: "Οι Ελληνίδες είναι θεές"

Η παρουσίαση του βιβλίου "Οι Ελληνίδες  είναι θεές" της Κατερίνας Τσεμπερλίδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της παρουσίασης θα μιλήσουν οι:  
Κατερίνα Γκαμπλιάρη, διευθύντρια της μάρκας Estee Lauder Balkans
Σπύρος Συρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας- Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Μαίρη Καμπουροπούλου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου
Την παρουσίαση του βιβλίου θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Ρένα Διακίδη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μια ερωτική ιστορία του σήμερα που αναδεικνύει τις ομοιότητες ανάμεσα στις θεές της Μυθολογίας και τις σημερινές Ελληνίδες.
Ο Γκρεγκ, ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, έρχεται στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στις Ελληνίδες.

Η Αθηνά, νεαρή δικηγόρος που έχει γράψει μια εργασία με τίτλο Οι Ελληνίδες είναι Θεές, αναλαμβάνει να τον φέρει σε επαφή με γυναίκες, που θα μιλήσουν στον φακό του. Η Αθηνά είναι όμορφη, δυναμική, σύγχρονη "θεά", που όμως, κρύβει ένα μυστικό. Όσο πιο πολύ τη γνωρίζει ο Γκρεγκ, τόσο τη θαυμάζει και αρχίζει να την ερωτεύεται. Όμως, πίσω στη Νέα Υόρκη, υπάρχει μια αρραβωνιαστικιά που τον περιμένει.

Μέσα από την εργασία της Αθηνάς, ανακαλύπτουμε πως οι Ελληνίδες εξακολουθούν να έχουν ακόμα και σήμερα, χαρακτηριστικά όμοια με τις έξι θεές του Ολύμπου.
Στο βιβλίο αυτό, η Κατερίνα Τσεμπερλίδου καταθέτει την ανάγκη της να τιμήσει της Ελληνίδες του σήμερα. Να τις ενθαρρύνει, να τις δοξάσει και να τους ανεβάσει το ηθικό. Να τις βοηθήσει να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους, περήφανες και με αυτοπεποίθηση.

Να εκτιμούν την αξία τους και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους, αναγνωρίζοντας τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους, που τις κάνει αυτές που είναι: θεές χωρίς να είναι οι τέλειες γυναίκες!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με τις εξής ενότητες:
- Πώς να είσαι αυθεντική Ελληνίδα θεά (με συμβουλές και προτάσεις)
- Για θεϊκές γεύσεις (με τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν την ελληνική διατροφή)
- Η οικοδέσποινα θεά (με προτάσεις για κάθε περίσταση)
- Οι συνταγές της θεάς (με τις πιο κλασικές-παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας).