Αθωώθηκε 41χρονος ροδίτης για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 41χρονος Ροδίτης ο οποίος κατηγορούνταν για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 31 Αυγούστου 2010 η πρώην σύζυγος του 41χρονου μετέβη στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι το χρονικό διάστημα από τις 20 -25 Αυγούστου είχε εντοπίσει στη μνήμη του φορητού υπολογιστή του συζύγου της, τον οποίο είχε αφήσει σπίτι τους, φωτογραφίες της ημίγυμνες και επεξεργασμένες στο πρόσωπο.

Η 40χρονη είχε πει στην αστυνομία ότι είχε αναγνωρίσει ότι ήταν εκείνη από τα ρούχα που φόραγε και πρόσθεσε ότι σε περιήγηση που έκανε βρήκε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή φωτογραφικό υλικό με άγνωστους ενήλικους με άσεμνο περιεχόμενο. Επίσης στη τσάντα του υπήρχαν και δύο cd με άσεμνο περιεχόμενο.

Τα ευρήματα στάλθηκαν για έλεγχο στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σε βάρος του 41χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ωστόσο η πραγματογνωμοσύνη που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας «αθώωνε» όπως επισημάνθηκε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου, τον 41χρονο καθώς σύμφωνα με αυτή δεν υπήρξαν «ευρήματα» δηλαδή φωτογραφίες στο σκληρό δίσκο παρά μόνο στα δύο cd.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η πρώην σύζυγος του 41χρονου επανέλαβε τα όσα και στην καταγγελία της είχε δηλώσει, ενώ παίρνοντας το λόγο απολογούμενος ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του εξήγηση.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος είπε ότι η πρώην σύζυγος του ήθελε να τον εκδικηθεί, διότι την ημέρα που άνοιξε τον υπολογιστή του δεν είδε φωτογραφίες όπως η ίδια ισχυρίζεται αλλά συνομιλίες που εκείνος είχε με μία άλλη γυναίκα. Ο 41χρονος πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η πρώην σύζυγος του πήρε το παιδί τους και εξαφανίστηκε για τρεις ημέρες και πως ακόμη και σήμερα έχει προβλήματα σε ότι αφορά την επικοινωνία του με το παιδί του.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 41χρονο απαλλάσσοντας  τον από κάθε κατηγορία.
Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησε ο 41χρονος κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία τον Ιανουάριο του 2017 είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με τριετή αναστολή.