Μια πολύ ενδιαφέρουσα πνευματική εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου

Τα χρώματα τού δειλινού έλουζαν τον Μεσαιωνικό Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης, τους εξωτερικούς χώρους, τα σκαλοπάτια. Η πανσέληνος τρύπωνε από τα παράθυρα της αίθουσας που γινόταν η εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου. Η ατμόσφαιρα υποβλητική.

Εκεί συγκεντρώθηκαν βιβλιόφιλοι – φιλαναγνώστες, ο Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου: κ. Αντώνης Αγγελής, ο Πρόεδρος τού Εφορευτικού Συμβουλίου (Ε.Σ.) της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου κ. Πέτρος Σπανός, τα μέλη κ. Πόλυ Χατζημάρκου, κ. Δημήτρης Κόκκινος,  το αναπληρωματικό μέλος του Ε.Σ. κ. Αλεξάνδρα Κτενά, οι καθηγητές Πανεπιστημίου και εισηγητές της εκδήλωσης, κ. Γιώργος Παπαντωνάκης και κ. Γιάννης Παπαδάτος, πρώην μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Βασίλης Καραγιάννης, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αρχαιολόγοι, εκδότες περιοδικών και γενικά άνθρωποι που μοχθούν για την πνευματικότητα και τον πολιτισμό του νησιού και αγαπούν το βιβλίο.

Για τις βιβλιοθήκες ο λόγος με στατιστικές, ενημερώσεις, αναστοχασμούς, διηγήματα, εμπεριστατωμένους απολογισμούς και εμπνευσμένες προοπτικές για το μέλλον της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου. Κάπως έτσι έκλεισε η μαγευτική βραδιά, σταλάζοντας εντός μας την γλυκιά ευτυχία του σεληνόφωτος.


Η παρουσία του πολυπληθούς ακροατηρίου υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερες εκδηλώσεις πνευματικού, μορφωτικού, εκπαιδευτικού περιεχομένου, έτσι όπως προβλέπεται και στον ιδρυτικό νόμο των Δημόσιων Βιβλιοθηκών. Δράσεις με στόχο  την υποκίνηση του ενδιαφέροντος και της αγάπης των πολιτών για το βιβλίο και την ενδυνάμωση της τοπικής πνευματικής κίνησης και ζωής με εξωστρεφείς εκδηλώσεις, σεμινάρια και δραστηριότητες για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας.  Συντονισμένες ενέργειες για την επαναλειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης η οποία μπορεί να λειτουργήσει αντισταθμιστικά στις αυξημένες μορφωτικές ανάγκες των κατοίκων των απομακρυσμένων από την πόλη της Ρόδου περιοχών.

Είμαι σίγουρη πως πολλοί θα θελήσουν να συνεισφέρουν εθελοντικά τη συμβολή τους  για την περαιτέρω ανάπτυξη του έργου της Βιβλιοθήκης μας.

Ρόδος, 11 Ιουνίου 2017
Ζέππου Αναστασία, εκπαιδευτικός