Δήλωση συμπαράστασης του Προέδρου ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Ρόδου στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Ιουνίου, το νησί της Λέσβου επλήγη από έναν καταστροφικό σεισμό, ο οποίος όχι μόνο προξένησε τεράστιες ζημιές, αλλά δυστυχώς άφησε πίσω του ανθρώπινα θύματα.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο της 45χρονης γυναίκας από το σεισμό της Λέσβου και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Ευχόμαστε επιπλέον ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες και κουράγιο στους πληγέντες πολίτες της Λέσβου.

Εκφράζοντας όλους τους πολίτες της Ρόδου αλλά και τους νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο λαό της Λέσβου και τη δημοτική αρχή του νησιού. Οι ζημιές που άφησε πίσω του αυτός ο σεισμός είναι ανυπολόγιστες, τόσο σε κτίρια, όσο και στις υποδομές του νησιού. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας να δείξουν άμεσα αντανακλαστικά και να προχωρήσουν με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, ούτως ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στο νησί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Φώτης Χατζηδιάκος