Αγνοείται 43χρονος Ροδίτης γιατρός που διέμενε στην Αθήνα

 

Σε εξέλιξη βρίσκoνται από το πρωί της Τρίτης, έρευνες των αστυνομικών Αρχών Αχαϊας και Αττικης, για τον εντοπισμό ενός 43χρονο Ροδίτη γιατρού (καρδιοχειρουργου) τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για τον Γεώργιο Φιλιππάκη από τη Ρόδο  εξαίρετο άνθρωπο αλλά και κορυφαίο επιστήμονα, ο οποίος διέμενε στην Αθήνα και ο οποιός είχε  ενημερώσει την ημέρα της εξαφάνισής του, τους γονείς του στην Ρόδο ότι θα τους επισκεπτόταν. Αντί για εκεί όμως, το αυτοκίνητό του βρέθηκε από την Αθήνα στην Ακράτα και έκτοτε είναι άφαντος.

Λίγες ώρες πριν ενεργοποιήθηκε η γραμμής ζωής silver alert και δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του.

Η ενεργοποίηση του Silver Alert γίνεται μέσω Εισαγγελέα.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου από την περιοχή της Αθήνας, Αττικής. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065. Ο Συναγερμός ενεργοποιείται κατόπιν εισαγγελικής εντολής".

 

Συνεχίζονται δίχως όμως αποτέλεσμα έως αυτή την ώρα και για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 43χρονου καρδιοχειρουργού στην Ακράτα, όπου εντοπίστηκε προχθές λίγο πριν τα μεσάνυχτα εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου και με αναμμένα τα αλάρμ, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα.

Οι Αρχές από την πινακίδα και την άδεια κυκλοφορίας που βρήκαν στο ντουλαπάκι, επικοινώνησαν με την οικογένεια του αγνοούμενου στη Ρόδο, όπου τους ανέφεραν πως ο γιος τους την ίδια ημέρα τους είχε εκφράσει την πρόθεση να φύγει από Αθήνα και συγκεκριμένα από Πατήσια όπου μένει και να τους επισκεφτεί στην Ρόδο και πως δεν γνωρίζουν τι λόγο είχε να φτάσει στην Ακράτα. Στο σημείο αυτό διαψεύδονται κάποιες αρχικές πληροφορίες που τον ήθελαν να είχε εκφράσει πρόθεση να πάει στην Ακράτα.

Σε πρώτη φάση από τις Αρχές έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια τουλάχιστον στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο, αφού δεν βρέθηκε αίμα ή οτιδήποτε που να τους τραβά την προσοχή και εξετάζουν την πιθανότητα αν όντως ήταν ο ίδιος που οδηγούσε το αυτοκίνητο ή μήπως έχει εξαφανιστεί από επιλογή του…

Για την περίεργη αυτή εξαφάνιση επιστρατεύτηκε και η ΕΜΑΚ Πατρών, κλιμάκιο της οποίας πραγματοποιεί έρευνα εδώ και δύο ημέρες με ειδικό σκύλο-ανιχνευτή, την περιοχή και ειδικά τα δύσβατα σημεία της, δίχως όμως αποτέλεσμα, ενώ και η Αστυνομία ερευνά εάν ο εξαφανισθείς ήταν μόνος του και αν είχε λόγους για να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια από μόνος του.

 

Πηγή: www.news247.gr /www.tempo24news.gr