Δ. Κρεμαστινός: Κίνδυνος για τη ζωή ταξιδιωτών και για διασυρμό της χώρας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Τουρισμού και Υγείας σχετικά με την έλλειψη ολοήμερης ιατρικής κάλυψης και τη μη λειτουργία του φαρμακείου του Διεθνούς Αεροδρομίου Ρόδου. 

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επισημαίνει την υψηλή επικινδυνότητα από τις ελλείψεις αυτές που πέραν από το ότι εκθέτουν σε κίνδυνο ζωές ταξιδιωτών διακινδυνεύουν τον διεθνή διασυρμό της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:

Ερώτηση

 

Προς τους Υπουργούς: Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, Τουρισμού κα. Ε. Κουντουρά, Υγείας κ. Α. Ξανθό

Θέμα: Επικίνδυνη η έλλειψη πλήρους ιατρικής κάλυψης στο Αεροδρόμιο της Ρόδου

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» αντιμετωπίζει έλλειψη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τη στιγμή που η τουριστική σεζόν έχει ήδη αρχίσει να κορυφώνεται. Το τρίτο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας με 2.000.000 άτομα διεθνείς αφίξεις ετησίως, αυτή τη στιγμή έχει μία γιατρό η οποία εργάζεται τις πρωινές ώρες, ενώ μέχρι πρόσφατα και από το 2015 δε είχε κανέναν γιατρό. Το φαρμακείο του αεροδρομίου παραμένει κλειστό.

Είναι προφανές ότι με τέτοιους αριθμούς ταξιδιωτών η πιθανότητα να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση είναι ανά πάσα στιγμή πολύ μεγάλη. Εξυπακούεται ότι η μοναδική γιατρός, ως σχεδιασμός κάλυψης, δεν επαρκεί ούτε για τη μία βάρδια καθώς μπορεί να χρειαστεί να απουσιάσει, με αποτέλεσμα το ιατρείο να μείνει κλειστό. Εάν δε, προκύψει ανάγκη παροχής επείγουσας φροντίδας εκτός του πρωινού ωραρίου, αντιλαμβάνεστε ότι θα κινδυνέψουν ζωές και ότι η φήμη τόσο της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού όσο και του ελληνικού κράτους θα πληγεί σοβαρότατα.

Για τους λόγους αυτούς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πόσο άμεσα προτίθενται να εξασφαλίσουν την ωραριακά πλήρη ιατρική κάλυψη του Διεθνούς Αεροδρομίου Ρόδου με αποκλειστικό γιατρό του Αεροδρομίου και πότε θα ανοίξει το φαρμακείο του Αεροδρομίου;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός