Κάθειρξη πέντε ετών σε τσιγγάνο για κλοπή κοσμημάτων

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 25χρονο ΡΟΜΑ ο οποίος κατηγορείται για τη κλοπή χρυσών κοσμημάτων αξίας 15.000 ευρώ από σπίτι της περιοχής μας!

Η υπόθεση εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Απρίλιο του 2013 ο ίδιος είχε κριθεί ένοχος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί η ίδια ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μάλιστα κατά την σύλληψή του ο 25χρονος ΡΟΜΑ είχε δηλώσει ότι τα κλοπιμαία τα είχε παραδώσει στη μητέρα, τον πατέρα και τη γιαγιά του!

Η δήλωση αυτή του νεαρού ΡΟΜΑ είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο εδώλιο και οι τρεις συγγενείς του, οι οποίοι τελικά και κρίθηκαν αθώοι από το πρωτόδικο δικαστήριο. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον 25χρονο ο οποίος και στα δύο δικαστήρια κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού (λόγω τοξικομανίας) και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5
ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 25χρονος ΡΟΜΑ το είχε «σκάσει» από το νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλευόταν προκειμένου να διαπράξει τις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Συγκεκριμένα ο ίδιος κατάφερε να εισέλθει στις 16 Δεκεμβρίου 2012 σε σπίτι της περιοχής μας, από το οποίο και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 25χρονος δήλωσε ότι τα κοσμήματα τα παρέδωσε στη θεία, στη μητέρα και στον πατέρα του, με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με τη κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.