Φυλάκιση 4 ετών  για «φιξάκια» ηρωίνης

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 26χρονος που είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στο νησί μας να κατέχει 16 «φιξάκια» ηρωίνης τα οποία κατηγορούνταν ότι επρόκειτο να διαθέσει σε τοξικομανείς  της περιοχής μας.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς  ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Κατερίνας Βολονάκη, επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον 26χρονο την οποία αναστέλλει υπό τους όρους της εμφάνισής του μία φορά το δίμηνο στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του καθώς και στον επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα ο 26χρονος είχε καταδικαστεί για αυτή την υπόθεση σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεσή τους.

Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου 2014 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία  Δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του κατηγορουμένου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 80,3 γραμμαρίων σε 16 αυτοσχέδιες συσκευασίες «φιξάκια», έτοιμες προς διάθεση
• Ζυγαριά ακριβείας
• Κινητό τηλέφωνο
• Χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και οφειλόμενα χρηματικά ποσά
• Σύνεργα και πλήθος κενών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στο διαμοιρασμό - διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
• Το χρηματικό ποσό των 2.510 ευρώ

Ο 26χρονος που συνελήφθη, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη.