Καταδικάστηκε 33χρονος Ροδίτης για κλοπή τσάντας

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 33χρονος Ροδίτης ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για μία τσάντα με 67 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που άρπαξε πριν από δύο χρόνια από 21χρονη φοιτήτρια!

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 33χρονο, καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα, τον Μάιο του 2016 ο 33χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην για την υπόθεση αυτή από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 10 ετών και με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το περιστατικό με την φοιτήτρια σημειώθηκε στις 3.30 το μεσημέρι στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννου στην πόλη της Ρόδου όπου κινούνταν πεζή η 21χρονη.

Τότε ο κατηγορούμενος κινούμενος με δίκυκλο μοτοποδήλατο την πλησίασε και της άρπαξε την τσάντα, που η φοιτήτρια κρατούσε στο δεξί της χέρι και η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 67 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 200 ευρώ.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.