Απερρίφθη η έφεση για κλοπές που διέπραξε μέσα στο… Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου

Για κλοπές τις οποίες δεν δίστασε να διαπράξει ακόμη και μέσα στο … Δικαστικό Μέγαρο παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 30χρονος κάτοικος Κρεμαστής.

Ο 30χρονος όμως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και έτσι διατήρησε την ποινή κάθειρξης των 6 ετών που του είχε επιβληθεί πριν από δύο χρόνια πρωτόδικα, αφού η έφεση του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Αφορμή για την σύλληψη του 30χρονου είχε αποτελέσει η «επίσκεψη» που είχε κάνει την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου δήθεν να ενημερωθεί για υπόθεση του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 30χρονος αρχικά πήγε στο γραφείο της τότε προϊσταμένης του Εφετείου Δωδεκανήσου από όπου και αφαίρεσε το πορτοφόλι της με χρήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Στην συνέχεια ο 30χρονος μετέβη στο γραφείο της Ειρηνοδίκης Ρόδου από όπου και πήρε ένα πορτοφόλι. Και τα δύο τα πορτοφόλια εντοπίστηκαν σε κάδο απορριμμάτων στις τουαλέτες του δικαστηρίου. Μόλις οι υπάλληλοι των δύο υπηρεσιών διαπίστωσαν τι είχε συμβεί αμέσως ενημέρωσαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (24 Νοεμβρίου 2014) εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 30χρονος στις 21 Νοεμβρίου 2014 το μεσημέρι είχε μεταβεί στο γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από όπου αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, χρήματα, και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Αλλά και περίπου στις 9 το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου ο ίδιος μετέβη σε καφετέρια στην πόλη της Ρόδου από όπου και αφαίρεσε το ποδήλατο του ιδιοκτήτη, ενώ λίγη ώρα μετά μετέβη στο χώρο στάθμευσης της Μικτής Χορωδίας του Δήμου όπου εντόπισε ένα ανασφάλιστο αυτοκίνητο και από αυτό αφαίρεσε ένα κομπολόι!

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ ο ίδιος τους υπέδειξε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Κύπρου όπου και εκεί εντοπίστηκαν διάφορα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει.