Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν  οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Δωδεκανήσου

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες οι υπάλληλοι των ταχυδρομείων στα Δωδεκάνησα, διεκδικώντας έτσι άμεση στελέχωση των υπηρεσιών, οι οποίες υπολειτουργούν εδώ και πολλούς μήνες.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων ΕΛΤΑ του νομού μας, με δηλώσεις τους στη ΡΟΔΙΑΚΗ  επισήμαναν  ότι ο «κόμπος έχει φθάσει πλέον στο χτένι» και ότι η αδιαφορία των αρμοδίων σε κεντρικό επίπεδο, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Δωδεκανήσου είναι από τις πιο κερδοφόρες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα,   σε ότι αφορά τις εισπράξεις των ΕΛΤΑ γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο σύλλογος των εργαζομένων, αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Στο ίδιο έργο θεατές αλλά έργο που το μόνο μήνυμα που εκπέμπει είναι αυτό της εγκατάλειψης, της διάλυσης, της αποσύνθεσης την περίδο που ο πληθυσμός σχεδόν τριπλασιάζεται στο νομό μας. Πέρυσι από νωρίς σας είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο των άστοχων και άσχετων επιλογών σας.

Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Καταστήματα και Μ.Δ. που όχι μόνο υπολειτουργούν, αλλά επικρατεί παντού το αίσθημα της εγκατάλειψης. Κανείς σας δεν δίνει την παραμικρή σημασία στα ΔΕΚΑΔΕΣ μέιλ και έγγραφα ΑΓΩΝΙΑΣ των προϊσταμένων και των διευθυντών για το εάν αύριο τα καταστήματα ευθύνης τους θα είναι ανοιχτά.

Οι πελάτες μας δυσαρεστημένοι ξεσπούν... που αλλού στην πρώτη γραμμή. Για μία ακόμη φορά δώσαμε πίστωση χρόνου και για το καλό της εταιρείας μας δεν «σηκώσαμε» τα θέματα λόγω του διαγωνισμού της ΔΕΥΑΡ.  Ο κόμπος έσπασε το χτένι.

Η Κάλυμνος έμεινε με 4 υπαλλήλους από τους 10! Που να δώσουμε τα κλειδιά του γραφείου.
Η Λίνδος με επισκεψιμότητα χιλιάδων τουριστών την ημέρα με ΕΝΑΝ υπάλληλο.
Το Αφάντου με θυρίδα 6ώρη ΕΣ/ΟΧ

Εδώ και 5 μήνες σας λέγαμε πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της Ιαλυσού και μόλις χθες υλοποιήσατε τις προτάσεις μας αφού πρώτα διασυρθήκαμε σε όλη την επικράτεια.
Μ.Δ. Ρόδου με ανεκτέλεστα δρομολόγια και χωρίς οδηγό.

Πάτμος με μια μόνιμη υπάλληλο να κάνει θυρίδα και να εκτελεί χρέη προϊσταμένου και διαχειριστή από 3 άτομα που είχαμε.

Νίσυρος μένει με έναν υπάλληλο μέσα στο καλοκαίρι, μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης για όλο το νησί.
Κάσος, Καλυθιές, Παραδείσι, Κέφαλος με προβλήματα.

Για άδειες ούτε συζήτηση 2.500 χιλιάδες περίπου κανονικές άδειες για να βγουν πρέπει να λείπουν καθημερινά 15 άτομα σε όλο το νομό. Κάνουμε δεήσεις να μην αρρωστήσει κάποιος συνάδελφος. Η ανοχή τέλος, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ζητάμε άμεση αναπλήρωση όλων των κενών που δημιουργήθηκαν με την απομάκρυνση των ΕΣ/ΟΧ. Η έλλειψη προσωπικού φέρνει μεγαλύτερη στέρηση εσόδων. Με ποια λογική είχατε τους ΕΣ/ΟΧ το χειμώνα και δεν τους έχετε το καλοκαίρι;

 

Ο Πρόεδρος
Φραντζής Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
Διακοσταματίου Τσαμπ.»