Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας ζητά η Ομοσπονδία εργαζομένων

Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στο νοσοκομείο Ρόδου, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αναφέρει συγκεκριμένα σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου, όπου καταγγέλλεται η Διοικήτρια του Νοσοκομείου για το κύμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς όλους τους υπαλλήλους της Διοικητικής -Οικονομικής Υπηρεσίας, που δεν ανήκουν στους εκλεκτούς της απειλώντας τους με μετακινήσεις, διώξεις, κλήσεις σε απολογία πρακτική που δεν συνάδει με χρηστή Διοίκηση.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, όπως όφειλε, έπρεπε να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, που είναι: η έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού και εστίασης, η εξεύρεση χώρου για την γιατρό Ογκολόγο που διορίστηκε πρόσφατα και εξυπηρετεί αρκετούς ασθενείς, τα πλυντήρια που δεν λειτουργούν, η «Δωρεά Γεωργαντέλη» που λιμνάζει και τα χιλιάδες ευρώ που ενέκρινε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μένουν ανεκμετάλλευτα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην προσπάθεια της να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα, μετακινεί μαζικά υπαλλήλους που δεν είναι της αρεσκείας της και μάλιστα τοποθέτησε στο γραφείο της υπάλληλο που εκκρεμεί πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος.
Πράξη που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των άλλων υπαλλήλων, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο δρόμος που επέλεξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι ολισθηρός και η πρακτική καταχρηστική.
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την συμμόρφωση της Διοίκησης και για να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειές της.

Για την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ
Ο πρόεδρος
Μιχάλης Γιαννάκος
Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαναστάσης».