Μάνος Κόνσολας: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ»

Κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής  για την ενίσχυση του προσωπικού των ΕΛΤΑ στα νησιά, όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε από την κυβέρνηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Από την απάντηση του Υπουργείου προκύπτει ότι δεν υπάρχει σαφής και συγκεκριμένος προγραμματισμός για την άμεση δημοσίευση προκήρυξης και πρόσληψης αναγκαίου εποχικού προσωπικού, την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στα νησιά είναι υποστελεχωμένες.

Ήδη οι εργαζόμενοι στο  κατάστημα των ΕΛΤΑ Καλύμνου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη αφού αυτή τη στιγμή η διανομή της αλληλογραφίας και η διεκπεραίωση σημαντικών ταχυδρομικών υπηρεσιών πραγματοποιείται από τέσσερις (4)  υπαλλήλους, ενώ θα έπρεπε να εργάζονται δέκα (10) άτομα .
   Την ίδια τραγική εικόνα παρουσιάζουν και τα  καταστήματα των μικρών νησιών (Νισύρου, Κάσου, Πάτμου) , αλλά και πολλά περιφερειακά καταστήματα της Ρόδου (Καλυθιών, Παραδεισίου, Ιαλυσού, Λίνδου, Αφάντου) και της Κω (Κέφαλος).

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

« Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στα νησιά βρίσκονται στο απόλυτο όριο υποστελέχωσης.

Οι αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών δεν δείχνουν να απασχολούν κανέναν στην κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ».

Η ερώτηση

Προς Κύριο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη των αναγκών εποχιακών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Τα ΕΛΤΑ προσλαμβάνουν κάθε χρόνο εποχιακούς υπαλλήλους για την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες τους.

Ιδιαίτερα για υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, η κάλυψη αυτών των αναγκών είναι επιτακτική, προκειμένου να λειτουργούν αλλά και να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες.

Στην παρούσα περίοδο δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων, ενώ ο χρόνος πιέζει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν λήξει οι συμβάσεις πολλών υπαλλήλων, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου λήγουν και άλλες συμβάσεις.

Ο κίνδυνος να μείνουν τα ΕΛΤΑ χωρίς το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία τους είναι εμφανής, εν όψει, μάλιστα, της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του Απριλίου και δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη είναι αμφίβολο αν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να καλυφθούν εγκαίρως οι κενές θέσεις του εποχικού προσωπικού και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη λήξη των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού των ΕΛΤΑ και πότε προβλέπεται να βγει νέα προκήρυξη για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου


Η απάντηση

Απάντηση ΕΛΤΑ by RodiakiNewsRoom on Scribd