Η παρουσία του τ. Υπουργού  Αριστοτέλη Παυλίδη στις  εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου

Για 39η συνεχή φορά παρέστη φέτος ο τ. Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου, γεγονός που επισήμαναν τόσο η Δήμαρχος Κάσου Μαίρη Σορώτου- Τσανάκη, όσο και οι παριστάμενοι βουλευτές.

Καθώς μάλιστα την ίδια ημέρα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο της Κω στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής της παράταξης «Κως, αγάπη μας», απέστειλε στον πρέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Κρητικό την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε πρόεδρε,
Σας πληροφορώ και διά της παρούσης, την οποία παρακαλώ να αναγνώσετε,
Ότι απουσιάζω από την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου μας, δεδομένης της συμμετοχής μου για 39η, μάλιστα χρονιά, στις διήμερες 6 και 7 Ιουνίου επετειακές εκδηλώσεις του «Ολοκαυτώματος» της Ηρωικής Κάσου το 1824.

Εφέτος 70 χρόνια από του «επαναπατρισμού» της Δωδεκανήσου, οι εν λόγω εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία διότι δίδουν την ευκαιρία να υπογραμμισθεί η συνεχής παρουσία των Κασιωτών σ όλους τους Εθνικούς Αγώνες.
Την παρουσία αυτή υπογραμμίζει το γεγονός ότι επελέγει στις 7 Μαρτίου 1984 ο εκ Κάσου Νικόλαος Μαυρής, Αγωνιστής της Απελευθερώσεως των Νησιών μας. ως πρώτος Γενικός Διοικητής Δωδεκανήσου.

Κύριε πρόεδρε ελπίζων ότι η απουσία μου δεν θα θεωρηθεί «αδικαιολόγητος», παρακαλώ να διαβιβάσετε τους χαιρετισμούς μας στον κ. Δήμαρχο και στα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μας».