«Αναβαθμίζεται» το ανοιχτό τουρνουά στη Ρόδο

Με αφορμή την έναρξη του 6ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής, και ο κ. Κώστας Αβδελλής, εκπρόσωπος των δεκαεφτά ομάδων που λαμβάνουν μέρος φέτος στους αγώνες, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχιακού μεγάρου.

Η φετινή διοργάνωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κυριαζή, θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες («για πρώτη ίσως φορά αξιόλογο τουρνουά» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε) αφ’ ενός γιατί βρέθηκαν δύο χορηγοί και αφ’ ετέρου γιατί θα δαπανηθούν χρήματα για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων από γιατρούς και όχι τους Εθελοντές Σαμαρείτες όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο  πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τις ομάδες και καθένα ξεχωριστά για τη συμμετοχή του στο τουρνουά καθώς και τους δύο χορηγούς της διοργάνωσης, την ΒΑΠ Κουγιός και τον κ. Θανάση Χατζηστρατή, εκπρόσωπο της Adidas (σ.σ. εταιρεία αθλητικών ειδών) στη Ρόδο, που θα πλαισιώσουν το τουρνουά με υλικό και εφόδια που θα επιτρέψουν στους αθλητές να απολαύσουν περισσότερο το αθλητικό αυτό γεγονός.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους διαιτητές και τους κριτές που συμμετέχουν στο τουρνουά το οποίο για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί με γιατρούς, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, και πιστεύω ότι θα γίνει για πρώτη ίσως φορά ένα αξιόλογο τουρνουά».

Ο κ. Κυριαζής σχολίασε επίσης και την προσπάθεια περαιτέρω ανάδειξης του καθιερωμένου πλέον τουρνουά μπάσκετ το οποίο ενδέχεται να μην απασχολεί το φίλαθλο κοινό μόνο κατά τους θερινούς μήνες (Ιούνιο – Ιούλιο) αλλά να επεκταθεί και σε άλλες περιόδους – ο κ. Αβδελλής, στις δηλώσεις του, έκανε λόγο για διεξαγωγή Κυπέλλου τα Χριστούγεννα – και για το λόγο αυτό έχει συσταθεί μία επιτροπή με δεκαεφτά μέλη, ένα από κάθε συμμετέχουσα ομάδα.

Πιο αναλυτικά: «Κάναμε ακόμη κάτι διαφορετικό φέτος. Ήδη έχει συσταθεί μία επιτροπή από εκπροσώπους και των δεκαεφτά ομάδων που συμμετέχουν η οποία θα συνεχίσει, μετά το πέρας των αγώνων, να εξετάζει ζητήματα επέκτασης του τουρνουά και σε άλλες χρονικές περιόδους αλλά και το πώς θα διοργανωθεί καλύτερα του χρόνου.

Ο ΔΟΠΑΡ θέλει να αναδείξει το συγκεκριμένο τουρνουά και γι’ αυτό πήγαμε τρεις φορές σε ανοιχτή συζήτηση και εξετάζουμε σοβαρά, σε συνεργασία ακόμη και με τον Κολοσσό αλλά και με άλλες ομάδες, κάθε πιθανότητα ώστε να έχει τη φινέτσα του πρωταθλήματος».

Περίπου 300 αθλητές στο τουρνουά

Με κάθε από τις δεκαεφτά ομάδες να έχει δικαίωμα να δηλώσει έως είκοσι αθλητές, η διοργάνωση του ΔΟΠΑΡ αποκτά και φέτος μεγάλες διαστάσεις όσον αφορά στο κοινό που απευθύνεται.

Μόνον από την πλευρά των ομάδων, το 6ο ανοιχτό τουρνουά ενδιαφέρει πάνω από τριακόσιους αθλητές, ξέχωρα τα μέλη της γραμματείας σε κάθε αγώνα (τρεις αγώνες κάθε μέρα!) και τους διαιτητές. Αυτό σημαίνει ότι αν ο κάθε αθλητής προσελκύσει στο Βενετόκλειο τουλάχιστον δύο δικούς του ανθρώπους (γονείς ή σύζυγος και παιδί), είναι σαφές ότι το τουρνουά αφορά σε πάνω από χίλια άτομα.

Ο κ. Κώστας Αβδελλής τόνισε στις δηλώσεις του ότι «ως εκπρόσωπος των ομάδων, θέλω να ευχαριστήσω τον ΔΟΠΑΡ που αγκαλιάζει για ακόμη μία φορά αυτό το τουρνουά και όλους τους φορείς που συμβάλλουν. Το ανοιχτό τουρνουά έχει γίνει πλέον θεσμός, το έχουν αγκαλιάσει και οι παίκτες αλλά και ο κόσμος.

Παίρνουν μέρος περίπου τριακόσιοι αθλητές, είναι ένα τουρνουά που απέχει από σκοπιμότητες και προάγει τον αθλητισμό που είναι πολιτισμός!».

Ως μέλος της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί, ο κ. Αβδελλής σχολίασε επίσης ότι «υπάρχει ήδη μία ιδέα για διοργάνωση του Κυπέλλου την περίοδο των Χριστουγέννων το οποίο θα είναι διάρκειας περίπου τριών ημερών αλλά είμαστε ακόμη σε συζητήσεις. Το επεξεργαζόμαστε, υπάρχει καλή διάθεση από το Δήμο και τις ομάδες» και κατέληξε: «Χαιρόμαστε που μέσα από την άθληση γνωρίζουμε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Το ζητούμενο είναι να έρχονται τα παιδιά στο γήπεδο και να βλέπουν μία ωραία ατμόσφαιρα, μακριά από αντιπαλότητες και σκοπιμότητες. Πιστεύουμε ότι το τουρνουά θα πάει πολύ καλά. Είμαστε όλοι νικητές, όλοι όσοι παίρνουν μέρος».