Αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές  Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου Παύλος Πανηγύρης που κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση μεταβίβασης ακινήτων που φέρονταν να είναι του δημοσίου, στο νησί.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του πρώην δημάρχου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη ζημία του ελληνιικού δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ.

Η δίκη ξεκίνησε προχθές με την κατάθεση δύο μαρτύρων και συνεχίστηκε χθες το πρωί οπότε και ολοκληρώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο κ. Πανηγύρης απολογούμενος δήλωσε ότι τα ακίνητα για τα οποία κατηγορείται δεν ανήκαν στο δημόσιο αλλά σε ιδιώτες άρα υπήρχε το δικαίωμα της χρησικτησίας και σε καμία περίπτωση αυτά δεν βρίσκονταν σε γυαλό ή πλατεία του νησιού. Αλλά και ο συνήγορος του κ. Μανώλης Κουτσούκος στην αγόρευση του διευκρίνισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπάρχει στο Καστελλόριζο.

Τελικά το δικαστήριο και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον κ. Πανηγύρη, κρίνοντας τον αθώο.