Ελεύθεροι και οι τρεις για τα 371 γραμμάρια χασίς

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο αλλοδαποί και ο έλληνας που κατηγορούνται για διακίνηση 371 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Πρόκειται για 21χρονο Αλβανό και 23χρονο Έλληνα, οι οποίοι συνελήφθησαν από λιμενικούς την ώρα που πήγαν να παραλάβουν τα ναρκωτικά που τους είχε στείλει 18χρονος Αιγύπτιος.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο τους κ. Αντωνία Κωσταντοπούλου προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός και ο ημεδαπός δήλωσαν πως έρχονται στη Ρόδο να δουλέψουν την τουριστική σαιζόν και καθώς είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών ζήτησαν από τον Αιγύπτιο να τους προμηθεύσει με τα 185 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης στον καθένα προκειμένου έτσι να καλύψουν τις ανάγκες τους έως τον Νοέμβριο που θα τελειώσει η δουλειά τους.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, και στον Αλβανό και στον Έλληνα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου 2017, όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχε στη διάθεσή του εντόπισε τον 21χρονο Αλβανό και τον 23χρονο ημεδαπό την ώρα που έπαιρναν από το λιμάνι της Ακαντιάς ένα σακ βουαγιάζ που περιείχε 371 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, την ποσότητα θα την παρέδιδε ο 18χρονος Αιγύπτιος ο οποίος και θα λάμβανε το συνολικό ποσό των 230 ευρώ για τα ναρκωτικά (115 ευρώ από τον καθένα).