Αθώοι για την οικοδομή στην Τήλο

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο υπηρεσιακοί παράγοντες και δύο ιδιώτες που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και ηθική αυτουργία στην κατηγορία αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε διώροφη οικοδομή στην Τήλο ιδιοκτησίας των ιδιωτών που κατηγορούνταν, και η οποία είχε κτιστεί αυθαίρετα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Δόμησης Ρόδου (προϊστάμενος και ένας υπάλληλος) το 2013 «παρέβησαν το εκ του νόμου προβλεπόμενη υπηρεσιακό τους καθήκον, αποδεχόμενοι ως σύννομη την δήλωση που είχε καταθέσει το ζευγάρι των ιδιοκτητών περί νομιμότητας της κατοικίας τους επιδιώκοντας την υπαγωγή σε διαδικασία τακτοποίησης και την εξαίρεση από την κατεδάφιση της οικοδομής τους.

Η δίκη έγινε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δήμου Μουτάφη, Θεόδωρου Παπαγεωργίου και Κικής Τάουλα απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους εμπλεκόμενους, κρίνοντας τους αθώους.