Ακόμα ονειρευόμαστε  σήμερα το βράδυ στην  πλατεία δημαρχείου

Μαθητές της Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου δίνουν και φέτος το δικό τους μήνυμα σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 17 Ιουνίου, και ώρα 19:30 στην Πλατεία Δημαρχείου, με θέμα: «Κι όμως …ακόμα ονειρευόμαστε».

Οι έφηβοι μέσα από τη δική τους ματιά, σχεδίασαν και οργάνωσαν μια δράση, με πολλή μουσική, θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, χορό κ.α. και μοιράζονται μαζί μας το όνειρο τους για έναν κόσμο ειρηνικό.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου κ. Αδαμαντία Φατσέα, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος»  και ο ΔΟΠΑΡ.

Για την εκδήλωση παραχώρησαν, χθες, συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής, η κα Ιωάννα Μαρίνου από τη «Δίοδο», η κα Φατσέα αλλά και εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των μαθητών.

Μεταξύ άλλων, η κα Μαρίνου είπε, ήταν ένα ταξίδι που ξεκίνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και, η Δίοδος, λειτουργώντας εδώ και είκοσι χρόνια μέσα στην κοινότητα, ένας από τους στόχους που έχει, πέρα από τις δράσεις της, είναι η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου ευαισθητοποιημένων πολιτών αλλά και δομών. Μέσα από αυτή τη συνδιοργάνωση-είπε-επιτυγχάνεταιι ένας από τους στόχους αυτούς. Η συνεργασία και η αυτοοργάνωση των λυκείων της πόλης-αφού πρόκειται για ένα φεστιβάλ που έχει διοργανωθεί από τα παιδιά.

Τα παιδιά που ήταν παρόντα, από την πλευρά τους, μίλησαν για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα, η οποία είναι συνέχεια του 1ου μαθητικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια και είχε θέμα το bullying.

Η σημερινή εκδήλωση θα περιέχει θεατρικό δρώμενο, μουσική, τραγούδια, χορό και κάποια στοιχεία ποίησης.