Αρχές Ιουλίου η δίκη  για τα ακίνητα στη Λαχανιά

Στις αρχές Ιουλίου θα συνεχίσει την συνεδρίαση του το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, προκειμένου να εκδικάσει υπόθεση απάτης από κοινού στην οποία κατηγορούνται έξι άτομα εκ των οποίων τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες ωστόσο διεκόπη για τις 3 Ιουλίου, καθώς η 30χρονη κατηγορούμενη που ήταν φυγόδικος συνελήφθη στην Αθήνα και αναμένονταν η μεταφορά της στο νησί μας.

Σημειώνεται πως από τους έξι κατηγορούμενους ενώπιον του δικαστηρίου χθες βρέθηκε μόνο μία γυναίκα, ενώ οι υπόλοιποι διαφεύγουν της σύλληψης.

Κατά τη προδικασία, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής για λογαριασμό ιδιώτη κ. Μιχάλης Καντιδενός υπέβαλλε ένσταση για την παρουσία ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό τράπεζας του δικηγόρου κ. Γιώργου Μαυρομάτη, για την οποία το δικαστήριο δήλωσε ότι θα την εξετάσει κατά τη πρόοδο της δίκης. Σε ότι αφορά την υπεράσπιση της κατηγορουμένης που ήταν στη δίκη την έχει αναλάβει ο κ. Γιάννης Καραμιχάλης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου οι έξι κατηγορούμενοι, κατάφεραν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2007 να παραστήσουν ψευδώς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές στους ιδιοκτήτες δύο ακινήτων στην Λαχανιά και να τους πείσουν ότι θα τα αγοράσουν.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν ενδιαφερθεί για ένα ακίνητο εμβαδού 7.720 τ.μ. για το οποίο θα κατέβαλλαν το ποσό των 200.720 ευρώ και ένα δεύτερο στην ίδια περιοχή, εμβαδού 8.560 τ.μ. και αξίας 90.308 ευρώ.

Οι έξι κατηγορούμενοι κατάφεραν – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- να πείσουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι διέθεταν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και όλα τα στοιχεία ώστε να λάβουν δάνεια από την τράπεζα με τα οποία θα εξοφλούσαν τα ακίνητα. Βέβαια τα χρήματα δεν τα έλαβαν ποτέ, ούτε και τα διέθεσαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι ωστόσο είχαν προχωρήσει στην μεταβίβαση των δύο οικοπέδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπόθεση είχαν εκδοθεί πέντε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των κατηγορουμένων καθώς αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.