Κολοσσός: Είναι ακόμη στο «περίμενε»

Περνούν οι μέρες χωρίς (επίσημη) εξέλιξη στα ζητήματα που εκκρεμούν για τον Κολοσσό H Hotels εν όψει του σχεδιασμού του για τη νέα αγωνιστική περίοδο ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία παρότι, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, πάλι από τους τελευταίους θα βγει στην αγορά για να φτιάξει το ρόστερ του.

Το ολοκαίνουριο ρόστερ του, σημειωτέον, αφού ένας ή δύο το πολύ αθλητές του περσινού κορμού αναμένεται ν’ ανανεώσουν τη συνεργασία τους και να διατηρήσουν τη θέση τους. Μάλιστα, όσο παρατηρείται αυτή η χρονοτριβή, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του προπονητή, τόσο θα μειώνονται οι πιθανότητες παραμονής όσων βρίσκονται στα …υπόψη.

Και το περίεργο είναι πως - επί της ουσίας - η υπόθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι τελειωμένη.  Η προφορική συμφωνία μεταξύ διοικούντων τη ροδίτικη ΚΑΕ και του Άρη Λυκογιάννη έχει επέλθει εδώ και κάποιες μέρες, απέμεναν ορισμένες μικρολεπτομέρειες να διευθετηθούν και, φυσικά, να υπογραφεί το συμβόλαιο της συνεργασίας τους. Κάτι το οποίο καθυστερεί και γι’ αυτό δεν ανακοινώνεται κάτι από την ομάδα.

Βέβαια, η εν λόγω προφορική συμφωνία των δύο πλευρών σηματοδότησε και την έναρξη των ανιχνευτικών ερευνών του «Λύκου» στη μεταγραφική αγορά, έτσι για να έχει μία πρώτη ιδέα τι κινείται και σε ποια (οικονομικά) επίπεδα. Το γεγονός ότι μπορεί να επιλέξει μέχρι κι έξι Αμερικανούς για το νέο ρόστερ, ύστερα από τη σχετική αλλαγή στον κανονισμό, του δίνει τη δυνατότητα να ψάξει, και να ψάξει, και να ξαναψάξει με την ησυχία του μέχρι να «ψαρέψει»  τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τα δεδομένα του Κολοσσού H Hotels.

Βάσει της προϊστορίας των επιλογών των ξένων τα προηγούμενα χρόνια, ο Λυκογιάννης θα ρισκάρει και πάλι με αρκετούς ρούκις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο μετά το κολλέγιο. Φυσικά, για τις πιο νευραλγικές θέσεις, όπως αυτή του «άσσου», θα απαιτηθεί λίγη περισσότερη εμπειρία αλλά και γνώση του ευρωπαϊκού μπασκετικού «γίγνεσθαι» όπως ήταν η περίπτωση του Λάνγκστον Χολ πέρσι.

Κι εφόσον οι προσθήκες στις θέσεις των ξένων δεν πρόκειται να …τραβήξουν κόσμο, χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις στην εξάδα των Ελλήνων. Αν υποθέσουμε ότι (πρόκειται για θεωρία προς το παρόν…) ο Γιάννης Γεωργαλλής θα είναι ο ένας και ο πιτσιρικάς Παπαδάκης ο δεύτερος, η κάλυψη των υπόλοιπων τεσσάρων θέσεων θέλει ιδιαίτερο χειρισμό. Θα ήταν ιδανικό αν ο Βασιλόπουλος συμφωνούσε να μείνει για δεύτερη χρονιά στη Ρόδο (αλλά είναι απίθανο) όμως ο Λυκογιάννης δεν το έχει σε τίποτα να κάνει κι άλλο ένα τέτοιο «μπαμ», όπως το έκανε πέρσι το καλοκαίρι.  

Πάντως, όσο καθυστερεί το θέμα του προπονητή, καθυστερούν και όλα τα υπόλοιπα τη στιγμή που ομάδες με κοινούς στόχους στο νέο πρωτάθλημα έχουν προχωρήσει όχι μόνο στην ολοκλήρωση της υπόθεσης της τεχνικής τους ηγεσίας αλλά και στις πρώτες τους μεταγραφές.