Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας του εθελοντή αιμοδότη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου, η φιλανθρωπική εκδήλωση του Τμήματος Ρόδου της AHEPAHELLAS, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και το Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στο baia sea side στο κέντρο της Ρόδου.

Με αφορμή την Παγκόσμια επέτειο, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό. Μια συνάντηση αληλεγγύης που τα χαρακτηριστικά της είναι η ανιδιοτέλεια, η προσφορά και η αγάπη για αυτό το τόπο, διότι ενωμένοι πετυχαίνουμε περισσότερα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχημανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας, ο έκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ, ο τ. Δήμαρχος κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Ρόδου κ. Ε. Μανδρακός, η Περ. Σύμβουλος κα Χ. Γιασιράνη, ο Περ. Σύμβουλος κ. Χ. Μπάρδος, ο Περ. Σύμβουλος κ. Α. Ανανίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γ. Κακούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Διακοσταματίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Λ. Χατζηιωάννου, η Αντιδήμαρχος κα Μ. Χατζηλαζάρου, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Στ. Παρδαλός, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σ. Καλαθενός, η Δημ. Σύμβουλος κα Ε. Ατσίδη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περ. Ν. Αιγαίου κ. Ι. Μαρίνος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου κ. Ι. Γλυνός, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα Ε. Καρύδη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδ/σου κα Μ. Κρητικού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του ΡΟΑ κ. Μ. Πανάγος και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων.

Η παρουσία των εκπροσώπων των φορέων της περιοχής μας αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας, δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει ήδη αγκαλιάσει, την ίδρυση αυτού του τόσο σημαντικού οργανισμού στη Δωδεκάνησο, με έδρα τη Ρόδο. Το Τμήμα Ρόδου, ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο με πρωτοβουλία κάποιων από μας και έχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS, κ. Α. Γιαννικουρής, εξεφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολυπληθή παρουσία των συμπολιτών μας στη εκδήλωση και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η δυναμη αυτών των δράσεων είναι η ίδια κοινωνία. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» κ. Φ. Νικολάου και τον Πρόεδρο του ΡΟΑ για την άψογη συνεργασία. Τέλος ευχαρίστησε απο καρδιάς τους χορηγούς της εκδήλωσης, οι οποίοι ακούραστοι στηρίζουν τη δράση του Τμήματος Ρόδου από τη πρώτη στιγμή.

Στην προσπάθεια αυτή, φάνηκαν τα μεγάλα αποθέματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς που διαθέτει η Ροδιακή κοινωνία, από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν. Η παρουσία όλων είναι το κίνητρο για την διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων δράσεων, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση της κοινωνίας και τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.