Το καλωσόρισμα της «Channel Regatta»

Ένας θεσμός πια για την ιστιοπλοΐα στο Αιγαίο είναι η «Channel Regatta» με φιλοξενία φέτος στα Δωδεκάνησα. Ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος του Μαρμαρίς εδώ και χρόνια διοργανώνουν τον αγώνα αυτό με συμμετοχή των σκαφών τους.

Η «Channel Regatta» διεξάγεται μία χρονιά στα νερά ανοιχτά του Μαρμαρίς και μια στην περιοχή μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας σύσφιξης των σχέσεων αλλά και ανταλλαγής πολιτισμικών στοιχείων.
Την περασμένη Παρασκευή, παραμονή έναρξης του αγώνα που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΣΙΑΘ Ρόδου η συνάντηση των κυβερνητών. Εκεί δόθηκαν οι οδηγίες για τις ιστιοδρομίες αλλά και ο εξοπλισμός για τα πληρώματα ώστε να κυλήσουν όλα καλά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο πρόεδρος του ΑΣΙΑΘ Ρόδου, Σταμάτης Σταύρας και αυτός του Ομίλου από το Μαρμαρίς, Ισάν Καλαϊτζί, άνοιξαν την εκδήλωση μιλώντας με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν και το τι μπορεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες ιστιοπλόους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο, Μπαρίς Καλκαβάν και ο Μιχάλης Μπαριανάκης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το παρών έδωσε και ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ρόδου, όπως και πλήθος ιστιοπλόων αλλά και φίλων του αθλήματος.

Ο αγώνας ξεκίνησε χθες από τη Ρόδο, με τα σκάφη να έχουν προορισμό τον Πανορμίτη, από κει τη Χάλκη κι εν συνεχεία ξανά τη Ρόδο, όπου θα γίνει αύριο η τελετή λήξης με τις απονομές των επάθλων στους νικητές.

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μπουφέ από τα ζαχαροπλαστεία Στάνη αλλά και ποτό για ένα χαλάρωμα πριν οι συμμετέχοντες ξεκινήσουν τον αγώνα τους.

Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της «Channel Regatta» παίζουν κάθε χρόνο και οι χορηγοί, που φέτος είναι η Μαρίνα Ρόδου και τα Ζαχαροπλαστεία Στάνη. Υποστηρικτές είναι οι Gio M. του Βασίλειου Μιχαλάκη, ΑΦΟΙ Κάτρη ΟΕ, Γιώργος Τσιρίγκας, Κώστας Νικάκης, Μιχάλης Ροδίτης, καφετέρια Χάλκη της Θεοδοσίας Χατζηγιάννη, κατάστημα επάθλων Τρόπαιον της οικογένειας Φωτεινού και τα καταστήματα ναυτιλιακού εξοπλισμού Αγησίλαος Ζαΐρης.