Λαμπρά εγκαίνια για το Ενωσιακό της ΕΠΣΔ

Τη στιγμή της δικαίωσής τους για την επιμονή τους και τη σκληρή προσπάθεια ετών θα απολαύσουν σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης, οι συνεργάτες του στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης και μαζί τους όλοι εκείνοι που βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε το όνειρο της δημιουργίας του νέου ενωσιακού γηπέδου «Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου» στο Τσαΐρι, να γίνει πραγματικότητα.

 Η τελετή των εγκαινίων θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, με παρόντες τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, της ΕΠΟ, του ποδοσφαιρικού κόσμου της Δωδεκανήσου και τους προπονητές της σχολής UEFA Pro.    

 Νωρίτερα στις 6 θα ξεκινήσει το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις πρωταθλήτριες παιδικές ομάδες στους ομίλους Ρόδου και Νήσων αντίστοιχα, Ευκλή και Όμιλο Αθλοπαιδιών Κω, ενώ πριν από τον Αγιασμό, θα απονεμηθεί το Κύπελλο Ήθους στους Δαμάγητο και Ατρόμητους.

Δικαίωση και για το Μιχάλη Μπαριανάκη 
Οι βάσεις για να βρίσκεται σήμερα στη διάθεση των σωματείων και της νεολαίας το γήπεδο «Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου», μπήκαν 13 ολόκληρα χρόνια πριν, με τον τότε πρόεδρο του ΝΑΟΔ και νυν περιφερειακό σύμβουλο, Μιχάλη Μπαριανάκη, να εξασφαλίζει, μετά από μεγάλη προσπάθεια, την απαιτούμενη έκταση γης. Η συμβολή του καταγράφεται ως καθοριστική και η συγκίνησή του, έτσι όπως την αποτυπώνει το σχόλιό του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είναι απόλυτα δικαιολογημένη:

 «Πέρασαν 13 χρόνια για να γίνει αυτό το στολίδι και ήταν χρηματοδοτούμενο από την Ε.Π.Ο.
Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Δ. πού από καταυλισμό των Ρομά έγινε αυτό που οραματίστηκε η Νομαρχιακή Αρχή Περιόδου 1998-2002.

Νιώθω βαθιά συγκινημένος γιατί συνέβαλα και εγώ τότε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος τού ΝΑΟΔ να παραχωρηθεί ο χώρος από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στην ΕΠΣΔ για Ενωσιακό Γήπεδο. 
Κάλιο αργά παρά ποτέ. 
Καλορίζικο και να το χαίρονται οι νέοι του Νησιού μας.»