Διήμερη επίσκεψη του Δημήτρη Γάκη στη Λέρο

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης επισκέφτηκε τη Λέρο το διήμερο 14-15 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο νησί, ο Δημήτρης Γάκης, αρχικά, συνοδευόμενος από στελέχη της κομματικής οργάνωσης Λέρου του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τα προβλήματα του Νοσοκομείου του νησιού από τη Διοικήτρια του ΚΘ-ΚΥ Λέρου Ελένη-Λήδα Σαρίκα.

Κατά την συνάντηση παραδόθηκε στο βουλευτή ολοκληρωμένη έκθεση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΘ-ΚΥ Λέρου, μαζί με τις προτάσεις και τις λύσεις που προτείνει η Διοίκηση του νοσοκομείου. Ο βουλευτής, ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την προώθηση και την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΚΘ-ΚΥ Λέρου σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στις συσκέψεις που οργάνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού και με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέρου. Στις συσκέψεις αυτές αναλύθηκαν τα δεδομένα, σχεδιάστηκαν οι λύσεις και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες για την επίλυση των προβλημάτων της Λέρου.

Κοινή εκτίμηση όλων των φορέων ήταν ότι ο Δήμος Λέρου, οι κοινωνικοί φορείς αλλά και το σύνολο των κατοίκων του νησιού αντιμετώπισαν το προσφυγικό πρόβλημα με αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης. Αυτή την αντιμετώπιση πρέπει η Ελληνική Πολιτεία και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί με σοβαρότητα και ευθύνη να ανταποδώσουν στους νησιώτες, με συγκεκριμένα έργα και πράξεις.

Και η παρουσία της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου στη Λέρο, αποδεικνύει ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής κοινωνικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι, λειτουργώντας συντονισμένα και με σχέδιο, τοπικές κοινωνίες, Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Κρατικές και Ευρωπαϊκές δομές, μπορούμε να είμαστε αρκετά αποτελεσματικοί.

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης παρευρέθηκε  στα εγκαίνια λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης που έγινε στη Λέρο. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο μεγάλης σημασίας για τη Λέρο. Είναι ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο γιατί η Λέρος αποκτάει μία ανεξαρτησία και μία επάρκεια στο αγαθό του νερού.

Παράλληλα, είναι ένα έργο πνοής για το νησί, γιατί του δίνει τη δυνατότητα να στηρίξει την τουριστική και οικονομική του δυναμική. Πέρα από αυτό, εξοικονομεί για την πολιτεία τεράστια ποσά που ξοδεύονταν για την μεταφορά του νερού από την Ρόδο και άλλες περιοχές έτσι ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι βασικές ανάγκες των πολιτών της Λέρου.

Βεβαίως, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ριζικά και στη Λέρο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου με την λειτουργία των φραγμάτων και των λιμνοδεξαμενών, που θα πρέπει να επισκευαστούν και να καταστούν λειτουργικές. Και να είναι σίγουροι οι νησιώτες ότι και σ’ αυτή την πρόκληση, θα πετύχουμε!».