Για τα προβλήματα δεν είπε τίποτα στην Ρόδο η υπουργός Τουρισμού

Από τον υπεύθυνο τουρισμού της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου Νικόλαο Γερονικόλα, εκδόθηκε για την επίσκεψη της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Ρόδο, η παρακάτω ανακοίνωση:

«Διαβάζοντας τα έως τώρα δημοσιεύματα σχετικά με την συνάντηση εργασίας της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τους τοπικούς φορείς στη Ρόδο και παρά τα χαμόγελα και για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις που μοιράστηκαν, οι Δωδεκανήσιοι θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμα μια φορά την ανεύθυνη πολιτική αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Κρίνοντας από την ιδιαίτερα διακριτική φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφερθεί το πνεύμα της συνάντησης, παρά την καλή θέληση που έχουν οι εκπρόσωποι των φορέων, τα εγχειρήματα θα διαψευσθούν ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως έχουν γίνει και σε αρκετούς άλλους τομείς.

Ο έντιμος Δωδεκανήσιος επιχειρηματίας πάλι θα βρεθεί μόνος να παλεύει με την αδικία σε ένα ιδιαίτερα επιχειρηματικά εχθρικό περιβάλλον
Η κ. Κουντουρά έχει βάλει την υπογραφή της σε μέτρα που στοχοποίησαν και επιβάρυναν τον τουρισμό μας τα δύο τελευταία χρόνια, όπως:
-Η αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή στο 13%.
-Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%.
-Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
-Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 26% στο 29%.
-Η επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα ισχύσει από το 2018.

Η αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
-Οι εξοντωτικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενών δωματίων.
Για όλα αυτά η κ. Κουντουρά δεν είπε τίποτα στη Ρόδο. Όπως δεν είπε τίποτα και για τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνησή της στην επένδυση στο Γκολφ Αφάντου.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένες προγραμματικές προτάσεις για τον τουρισμό.
Στοχεύουν στη μείωση των φόρων στο τουριστικό προϊόν και στην προσέλκυση επενδύσεων για να αυξηθούν τα έσοδα και να αποκτήσει προστιθέμενη αξία ο τουρισμός μας».