Η ηρωίνη ήταν κρυμμένη στα άπλυτα

Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 34χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2010, να έχει κρυμμένες στα άπλυτα ρούχα ποσότητες ηρωίνης.

Ο αλλοδαπός είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για αυτή την υπόθεση, σε φυλάκιση 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο των 5000 ευρώ και είχε ασκήσει έφεση.

Έτσι χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου εξετάζοντας την υπόθεσή του, έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα και αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Τον 34χρονο εντόπισαν στις 25 Ιανουαρίου 2010 στις 8 το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, να κινείται με το αυτοκίνητο του, τον ακινητοποίησαν και σε έρευνα που έκαναν βρήκαν μέσα στο όχημα του μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι του αλλοδαπού όπου εντόπισαν δύο ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 42,6 γραμμαρίων καθώς και ποσότητα ηρωίνης καθαρού βάρους 0,6 γραμμαρίων.

Επίσης στην κατοχή του 34χρονου Αλβανού βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ που σύμφωνα με την αστυνομία, προέρχεται από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.