Αναμένεται η απόφαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναμένεται η απόφαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναμένεται η απόφαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την απάντηση της αποκεντρωμένης διοίκησης από τη Σύρο αναφορικά με την απόφαση που πήρε το περιφερειακό συμβούλιο να προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η απάντηση είναι θετική και αναμένεται πλέον να σταλεί και εγγράφως ώστε στη συνέχεια να μεταβιβαστεί στον πάρεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου για τη δική του έγκριση.

Όταν η Περιφέρεια πάρει στα χέρια της όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις τότε θα υπογραφεί και η σύμβαση με την εταιρία για να ξεκινήσουν και οι προσλήψεις του προσωπικού. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στη «Ροδιακή» ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, υπάρχει ικανοποίηση για την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα θα κλείσει εντός των ημερών για να αρχίσει άμεσα και η δραστηριότητα της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση είναι τριμερής με συμμετέχοντες την Περιφέρεια, το δήμο και την εταιρία, θα απασχοληθούν 62 άτομα για 150 μέρες ενώ 4 άτομα θα απασχοληθούν στην Κω. Το ύψος της προγραμματικής ανέρχεται στο ποσό των 499.000 ευρώ, η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια ενώ ο δήμος συμμετέχει με όλο το στόλο των οχημάτων που διαθέτει. Επίσης παραχωρούνται από το δήμο και τα κτίρια τα οποία χρησιμοποιεί η εταιρία για τη λειτουργία της.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επαναλειτουργίας του φράγματος Γαδουρά, δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Ζαννετίδη, μέχρι στιγμής κάποια εξέλιξη καθώς αναμένεται η απάντηση από το ελεγκτικό συνέδριο στον προσυμβατικό έλεγχο αναφορικά με το διεθνή διαγωνισμό που ακολούθησε για την ανάθεση της καθημερινής λειτουργίας και συντήρησης του.

Ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός που προκηρύχθηκε ευθύς αμέσως με την ολοκλήρωση του τεχνικού έργου χρειάστηκε την αναμονή εκδίκασης προσφυγής που κατατέθηκε απο σχήμα που συμμετείχε στον διαγωνισμό και όπως εκτιμά η Περιφέρεια αν αυτό δεν είχε συμβεί, σήμερα στο νησί δεν θα υπήρχε καμία αγωνία για την υδροδότηση των περιοχών που το συγκεκριμένο έργο μπορεί να υδροδοτήσει.

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα στην υδροδότηση πολλών περιοχών της Ρόδου, συνεχίζονται καθώς τα αποθέματα νερού εξαντλούνται μέρα με τη μέρα και η ΔΕΥΑΡ καλείται να βρει έστω και προσωρινές λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες όπως συνέβη χτες και στην περιοχή της Κατταβιάς για να υδροδοτηθεί το Πλημύρι.

Διαβάστε ακόμη

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου