Βίντεο: Ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας έσωσε τη ζωή ενός 17χρονου

Είναι απο εκείνες τις φορές που νιώθω περήφανος για τον τόπο που γεννήθηκαν και για τους ανθρώπους του.

Και νιώθω περήφανος και για έναν ακόμη λόγο. Διότι σε ένα περιβάλλον πολιτικού υδροκεφαλισμού, μικροπολιτικής και συμφερόντων υπάρχουν εξαιρέσεις.

Κι επειδή απο τότε που ξεκίνησαν να ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία με γοήτευαν οι εξαιρέσεις στους κανόνες των ειδήσεων αποφάσισα και σήμερα να το κάνω. Και το κάνω αναδεικνύωντας την πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα.

Του Βουλευτή Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας. Μια πρωτοβουλία που έσωσε την ζωή ενός 17χρονου παιδιού. Ενός παιδιού που ΔΕΝ γνώριζε. Που οι γονείς του ΔΕΝ ηταν ψηφοφόροι του.

Μακριά απο βύσματα, και εξυπηρετήσεις ο Μάνος Κόνσολας ήταν εκείνος που με προσωπική παρέμβαση του υποχρέωσε τους υπευθύνους του νοσοκομείου στην Κώ να δώσουν εντολή για διακομιδή σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο του νεαρού Αντώνη Ταξιάρχη Ματθαίου, ο οποίος τελικώς ταξιδεψε στην Αθήνα με C-130. Το παιδί αυτό παρέμενε στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου του ακριτικού νησιού ενώ έπρεπε να χειρουργηθει αμέσως μετά απο τροχαίο τόσο στον θώρακα αλλά κυρίως στην περιοχή του νωτιαίου Μυελού.

Με το που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ οι γιατροί το έβαλαν στο χειρουργείο. Κατα την διάρκεια της 7ωρης διαδικασίας το παιδί έπαθε πνευμονική εμβολή και οι ήρωες γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν. Σήμερα παλεύει με τα κινητικά προβλήματα με τους γονείς να ζητούν δικαίωση.

Δεν υπάρχουν λόγια για τον άνθρωπο Κόνσολα. Απέδειξε πώς είναι πρώτα άνθρωπος και μετά πολιτικός. Και το έπραξε καθώς τόσο ο ίδιος ζει απο θαύμα, μιας και στο παρελθόν είχε δοκιμαστεί με τον θάνατο και κέρδισε αλλά και έχει χάσει συγγενείς πρώτου βαθμού συνεπεία αυτής της ασυνέπειας κάποιων στα ακριτικά νοσοκομεία. Μπράβο του. Μαγκιά του.

Του Νάσου Γουμενίδη

Πηγή: blogs.gossip-tv.gr