«Έκρηξη» αγανάκτησης από τον αντιδήμαρχο κ. Χατζηιωάννου

Με μια επιστολή αγανάκτησης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μνημείων Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τ. Χατζηιωάννου, απαντά μεταξύ των άλλων στην εξώδικο διαμαρτυρία που απέστειλαν στο δήμαρχο καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι οι μάχες που πρέπει να δοθούν είναι ακόμα πολλές.

«Συντάσσομαι απόλυτα με όσες και όσους παλεύουν στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης. Άλλωστε αυτό αποτελεί διαχρονικό στόχο, όλων των δημοτικών αρχών. Πολύ δε περισσότερο, κάθε λογικού ανθρώπου που γεννήθηκε, μεγάλωσε ή ακόμη επέλεξε αυτό το τόπο για να ζήσει ή να δημιουργήσει.

Με αφορμή ομως επιστολή επιχειρηματιών για τους «κράχτες» στην πλατεία Ιπποκράτους (αλλά και στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, συμπληρώνω) θέλω να επισημάνω τα εξής:
Α) Η ευθύνη αντιμετώπισης του φαινομένου των κραχτών, ανήκει στην ΕΛΑΣ.

Β) Ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος δεν μπορεί να υποκατάστησει ή αναλάβει ρόλο αστυνομικού ή εισαγγελέα!!! (αν και ουσιαστικά, αυτό γίνεται )

Γ) Οι έλεγχοι που γίνονται φέτος απο το δήμο για τους κοινοχρήστους έχουν πολλαπλασιασθεί, όπως και οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί !!!

Δ) «Κάποιοι » δεν μπορούν από την μια να εγκαλούν το δήμο για τους -κοινόχρηστους- ενώ παράλληλα να ζητούν παράταση χρόνου!! (Λυπάμαι, δεν θα κάνω πίσω… )

Ε) Φέτος έχουν ηδη οδηγηθεί στη δικαιοσύνη κράχτες, ενώ οι έλεγχοι θα αυξάνονται σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ζ) Στη σύσκεψη με την εισαγγελέα παρέδωσα και αντίγραφο μικρών αγγελιών για την πρόσληψη κραχτών!!!

Η) Η ΜΠ δεν ειναι μόνο οι εμπορικοί δρόμοι, υπάρχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι που ειναι πάντοτε η προτεραιότητα.

ΥΓ.
Θα ημουν ο τελευταίος που θα υποστήριζα οτι ο Δήμος δεν ειναι άμοιρος ευθυνών. Εργαζόμαστε για την επικαιροποίηση του κανονισμού της ΜΠ (πινακίδες, χρώματα, καθίσματα, φωτισμός κλπ) αφού η εικόνα δυστυχώς δεν ειναι η ιδεατή.

Παράλληλα με την κατάθεση ειδικής τροπολογίας για τη βελτίωση της νομοθεσίας του νόμου, περί αγρας πελατών. Η προσπάθεια πρέπει να ειναι διαρκής και προφανώς πρέπει να δοθούν πολλές μάχες…

Και μια ακόμη, απαραίτητη συμπλήρωση: Ο Φ. Χατζηδιάκος, δεν είναι μόνος του. Εχει συμβούλους και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Δεν ειναι δυνατόν να διαβάζω, ότι για τα όποια προβλήματα ευθύνεται -αποκλειστικά – ο δήμαρχος! Νισάφι πια…»