Μάνος Κόνσολας: «Να λειτουργήσει άμεσα το Πολυδύναμο Ιατρείο της Χάλκης»

Τον εξοπλισμό και την άμεση λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Χάλκης, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει ότι εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, περίπου, είναι έτοιμο το νέο κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί ως πολυδύναμο ιατρείο, παρόλα αυτά, δεν έχει παραδοθεί από τη 2η ΔΥΠΕ, αφού εκκρεμεί ο εξοπλισμός του.

Οι ανάγκες της δημόσιας υγείας στο νησί, καλύπτονται από το Δημοτικό Ιατρείο της Χάλκης στο οποίο υπηρετούν μία (1) αγροτική  ιατρός και μία νοσηλεύτρια,  αλλά το Δημοτικό Ιατρείο δεν διαθέτει άνετους χώρους και συντηρείται από δωρεές των κατοίκων του νησιού.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ερώτηση

Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση παράδοση και λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Χάλκης»

Κύριε Υπουργέ,

Τα μικρά ακριτικά νησιά διεκδικούν το αυτονόητο: την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας από την Πολιτεία.

Αυτή τη στιγμή, το νησί της Χάλκης αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες στην παροχή υπηρεσιών υγείας, όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού.

Οι ανάγκες της δημόσιας υγείας, καλύπτονται από το Δημοτικό Ιατρείο της Χάλκης στο οποίο υπηρετούν μία (1) αγροτική ιατρός και μία νοσηλεύτρια, ενώ, παράλληλα, η Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» εξυπηρετεί, όχι μόνο τους κατοίκους της Χάλκης, αλλά και της Νισύρου και της Σύμης.

Το υφιστάμενο Δημοτικό Ιατρείο δεν διαθέτει άνετους χώρους και συντηρείται από δωρεές των κατοίκων του νησιού.

Ενώ εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, περίπου, είναι έτοιμο το νέο κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί ως πολυδύναμο ιατρείο, παρόλα αυτά, δεν έχει παραδοθεί από τη 2η ΔΥΠΕ, αφού εκκρεμεί ο εξοπλισμός του.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται άμεσα να παραδώσει το νέο κτίριο ώστε να λειτουργήσει ως Πολυδύναμο Ιατρείο στη Χάλκη.

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για να εφοδιαστεί άμεσα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, το Πολυδύναμο Ιατρείο της Χάλκης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου