Ελεύθερη με όρους  η 30χρονη για την έκδοση  δανείων με πλαστά έγγραφα

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της 30χρονη που συνελήφθη στην Αθήνα και κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην μεγάλη υπόθεση έκδοσης δανείων με πλαστά έγγραφα από την Εμπορική Τράπεζα, μαζί με άλλα δεκαέξι άτομα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας και χθες το μεσημέρι η 30χρονη συνοδευόμενη από το δικηγόρο της κ. Μανώλη Βλάχο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενη τα όσα της καταλογίζονται, ενώ ζήτησε και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση.

Χρονικά η υπόθεση τοποθετείται το 2006, διάστημα που σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στην απολογία της η 30χρονη, εκείνη είχε μόλις ενηλικιωθεί και ολοκληρώσει τις σπουδές της σε σχολή.
Η ίδια επεσήμανε πως ουδέποτε είχε λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα και πως εκτιμά ότι τα στοιχεία της υπεκλάπησαν και χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα η 30χρονη για αυτή την υπόθεση αφέθηκε ελεύθερη με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο η ίδια εξακολουθεί να κρατείται καθώς στις 3 Ιουλίου θα εκδικαστεί (μετά από διακοπή λόγω της σύλληψης της στην Αθήνα) από τις 15 Ιουνίου η υπόθεση απάτης από κοινού στην οποία κατηγορείται μαζί με τρεις άνδρες και άλλες δύο γυναίκες.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση που η 30χρονη απολογήθηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος φέρονται δύο άνδρες ηλικίας 56 και 52 ετών αντίστοιχα και δύο γυναίκες οι οποίοι ήταν αυτοί που με τη χρήση πληρεξουσίου από πελάτες που έβρισκαν για την πώληση ακινήτων στη περιοχή μας, εκταμίευαν τα χρήματα και τα μετέφεραν στους λογαριασμούς τους.

Η συνολική ζημία που υπέστη η τράπεζα από την υπόθεση αυτή ανέρχεται σε 2 εκατ. 100 χιλιάδες ευρώ.
Στις αρχές Απριλίου 2011 συνελήφθη στη Δράμα 46χρονος ο οποίος επίσης κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Ρόδου.

Ο 46χρονος, ο οποίος ήταν χρόνια κάτοικος εξωτερικού, μεταφέρθηκε στο νησί μας και απολογήθηκε στον ανακριτή όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε άγνοια για την υπόθεση, όμως παραδέχτηκε ότι είχε κάνει πληρεξούσιο στον 52χρονο προκειμένου να του εκδώσει δάνειο, καθώς ο ίδιος επειδή δεν έκανε φορολογική δήλωση δεν μπορούσε.

Μάλιστα ο 46χρονος εξεπλάγην με την ύπαρξη εκκαθαριστικού στο όνομά  του αφού εκείνος ουδέποτε είχε συμπληρώσει φορολογική δήλωση.