Απερρίφθη η έφεση  δύο αδελφών για ερήμην καταδίκη

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η αίτηση που κατέθεσαν δύο αδέλφια προκειμένου να ακυρωθεί η διαδικασία δικαστηρίου με την οποία έχουν καταδικαστεί ερήμην σε επτά χρόνια κάθειρξης ο καθένας.

Η δίκη είχε γίνει στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Απρίλιο του 2012 και τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Ωστόσο διά του συνηγόρου τους κ. Μανώλη Βλάχου υπέβαλλαν αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας η οποία απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και εν συνεχεία προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του δικαστηρίου.

Και αυτή απορρίφθηκε και έτσι χθες εισήχθη για εξέταση μία νέα αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η οποία επίσης απορρίφθηκε. Μετά την εξέλιξη αυτή τα δύο αδέλφια διατηρούν την κάθειρξη των επτά χρόνων που τους έχει επιβληθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα δύο αδέλφια διατηρούσαν Ο.Ε. εταιρεία η οποία ασχολούνταν με τη κατασκευή κτιρίων και τεχνικών έργων στη περιοχή μας. Τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2006 οι κατηγορούμενοι φέρονται να εξέδωσαν τιμολόγια για εργασίες που ουδέποτε είχαν κάνει σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας, με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί το ΦΠΑ από τις εταιρείες και να ζημιωθεί το δημόσιο με ποσό άνω των 150.000 ευρώ.