Μ. Καμμά: Σταμάτησε η αδικία εις βάρος των μικρών νησιών

«Επιτέλους σταμάτησε η αδικία εις βάρος των μικρών νησιών».

Μ’ αυτή τη δήλωση, υποδέχθηκε το πρόγραμμα δορυφορικής τηλεόρασης, επιχορηγούμενο από το κράτος,  η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά.

Σημειώνεται ότι στην Τήλο βρέθηκε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή την επέκταση στις νησιωτικές περιοχές της δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης.

«Οι νησιώτες, ανέφερε η δήμαρχος Τήλου, έβλεπαν μόνο τούρκικα κανάλια. Τώρα, επιτέλους, θα έχουν πρόσβαση στα ελληνικά», προσθέτοντας ότι αυτή η κίνηση από την πλευρά του κράτους είναι νησιωτική πολιτική.

«Το επόμενο βήμα, είπε, θα είναι το δωρεάν ίντερνετ», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και γι’ αυτό.
«Πριν δύο μήνες καταθέσαμε το αίτημα και σε δύο εβδομάδες τα νησιά θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ».

Ο υπουργός, ανέφερε ότι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών δεν θα βρίσκονται πλέον στην περιοχή του «μαύρου».
Αντιθέτως, είπε, θα έχουν πρόσβαση τόσο στο τηλεοπτικό περιεχόμενο, όσο και στις γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο.

«Η Πολιτεία τηρεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς του πολίτες που ζουν στα απομακρυσμένα νησιά της χώρας. Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι περιοχών, όπως η Τήλος. Στόχος της δικής μας διακυβέρνησης είναι να έρθει μία ανάπτυξη που θα αφορά τους πάντες. Στόχος μας είναι να έρθει η επόμενη ημέρα, κατά την οποία οι ανισότητες θα μειωθούν σημαντικά».

Πηγή: ert.gr