Πρωτοβουλία του Χ. Κόκκινου για καλύτερη αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Ρόδου προς όφελος των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με επιστολή του και με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, ζήτησε την άμεση ένταξη πρωινού αεροπορικού δρομολογίου από Αθήνα προς Ρόδο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του οι κάτοικοι των μικρών νησιών θα μπορούν έτσι να προλαβαίνουν τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές ανταποκρίσεις για τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου χωρίς να επιβαρύνονται με διανυκτερεύσεις και πολύωρη διαμονή στη Ρόδο και συγχρόνως να εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα οι μετακινούμενοι πολίτες που θέλουν να μεταβούν στα Δωδεκάνησα ή στην πρωτεύουσα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

ΘΕΜΑ: Αίτημα για σύνδεση Αθήνας - Ρόδου με νωρίτερο πρωινό δρομολόγιο

Με το παρόν έγγραφο σάς διαβιβάζω το δίκαιο αίτημα πολλών επισκεπτών αλλά και κατοίκων των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου οι οποίοι ζητούν να υπάρχει σύνδεση Αθηνών - Ρόδου με δρομολόγιο που χρονικά θα ξεκινά από την Αθήνα 5:00 - 6:30 π.μ..

Παρακαλώ η εταιρία σας να εξετάσει το αίτημα αυτό, διότι αφενός υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού και επισκεπτών μας για να έλθουν στη Ρόδο και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, αλλά και για το λόγο ότι η πρωινή πτήση Αθήνα - Ρόδο φτάνει στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου στις 10 π.μ., με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες μας - κάτοικοι των μικρών νησιών και οι επισκέπτες που επιθυμούν να πάρουν ανταποκρίσεις να αδυνατούν να τις προλάβουν.

Επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα για τη διαμονή τους και καθυστερούν να μεταβούν στο νησί της Δωδεκανήσου που επιθυμούν.

Τέλος επισημαίνω ότι θα επιτευχθεί και καλύτερη μετάβαση των πολιτών που επιθυμούν να μεταβούν στην πρωτεύουσα της χώρας μας.

Αναμένω ενημέρωση και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Κόκκινος
Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας