Σήμερα το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο Πρωτοδικών Ρόδου Λάζαρο Βαλσαμή

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο Πρωτοδικών Ρόδου Λάζαρο Βαλσαμή

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο Πρωτοδικών Ρόδου Λάζαρο Βαλσαμή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2372 ΦΟΡΕΣ

Συγκλονισμένη εξακουθεί να είναι η τοπική κοινωνία από το θάνατο του προέδρου Πρωτοδικών Ρόδου Λάζαρου Βαλσαμή, ο οποίος στα 46 του χρόνια έχασε την μάχη με την επάρατο.

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, σε δικαστές, εισαγγελείς, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους αλλά και απλούς πολίτες οι οποίοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.
Χθες στα δικαστήρια της Ρόδου, τα κεφάλια ήταν σκυφτά και επικρατούσε εκκωφαντική σιωπή.

Μοναδικό θέμα της όποιας συζήτησης, δεν ήταν άλλο από τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Λάζαρου ή του προέδρου, όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι περισσότεροι.
Το μυαλό αδυνατούσε να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί, ενώ όλοι είχαν να θυμηθούν και κάποια ιστορία μαζί του και να την αφηγηθούν! Μιλούσαν για τον ευγενικό, καλόκαρδο και πάντα πρόθυμο να ακούσει, άνθρωπο αλλά και δικαστή!

Η κηδεία του Λάζαρου Βαλσαμή θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Νέας Φιλαδέλφειας (Κ. Μύλος), στην οποία θα παραστεί σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου καθώς και εκπρόσωπος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου.

Επίσης σε ένδειξη πένθους από τις 12 σήμερα το μεσημέρι έως και τη λήξη του ωραρίου των δικαστηρίων οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους. Με πρωτοβουλία των ιδίων αυτών συλλόγων (Δικηγορικού και δικαστικών υπαλλήλων) θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου.
Ψηφίσματα εξέδωσαν οι Δικαστές του Εφετείου Δωδεκανήσου, η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, οι Δικαστές και Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Ρόδου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Οι Δικαστές του Εφετείου Δωδεκανήσου
Με αφορμή τον αιφνίδιο και πρόωρο θάνατο του Προέδρου Πρωτοδικών Ρόδου Λάζαρου Βαλσαμή, ο οποίος υπήρξε εξαίρετος συνάδελφος, μα πάνω απ’ όλα ένας εξαίρετος άνθρωπος, πράγμα το οποίο σπανίζει στις μέρες μας, οι Δικαστές του Εφετείου Δωδεκανήσου εκφράζουν τη βαθειά τους θλίψη και τα συλληπητήριά τους προς την οικογένειά του και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου
«Ένας εξαίρετος άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια, σεμνός και εκλεκτός Δικαστικός Λειτουργός ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Ρόδου Λάζαρος Βαλσαμής έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 21 Ιουνίου.

Οι Εισαγγελικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου με βαθιά θλίψη εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του, τους συγγενείς και τους φίλους του.
Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή του».

Δικαστές και Εισαγγελείς Πρωτοδικείου Ρόδου
«Ένας εξαιρετικός άνθρωπος κι εκλεκτός συνάδελφος μας, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Ρόδου Λάζαρος Βαλσαμής, έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή χθες 21 Ιουνίου.
Οι συνάδελφοι σου Δικαστές και Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Ρόδου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια σου, τους συγγενείς και τους φίλους σου.
Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή σου».

Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Προέδρου Πρωτοδικών Ρόδου Λάζαρου Βαλσαμή, ο οποίος επί χρόνια έχει υπηρετήσει στο Πρωτοδικείο Ρόδου τόσο ως Πρωτοδίκης όσο και ως Πρόεδρος Πρωτοδικών και Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου, συνήλθε έκτακτα σήμερα στις 21-6-2017 στα γραφεία του Συλλόγου, και αποφάσισε τα παρακάτω:

Α) Να εξάρει την καλοσύνη η οποία τον διέκρινε τόσο ως Δικαστή όσο και ως άνθρωπο, η οποία και έχει αποτυπωθεί στις καρδιές όλων μας.
Β) Να παραστεί εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Νεκρώσιμη Ακολουθία.
Γ) Να απέχουν τα μέλη του από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 23/6/2017, από ώρα 12:00 μέχρι πέρατος του ωραρίου των δικαστηρίων.

Δ) Να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου το Σάββατο 24/6/2017 και ώρα 10:00 υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Ε) Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο Ίδρυμα Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Άγιος Ανδρέας.
ΣΤ) Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου στην οικογένεια του εκλιπόντος και

Ζ) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
Ρόδος 21 Ιουνίου 2017
Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Σαρρής
ο Γ. Γραμματέας
Βασίλειος Καταβενάκης

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου
«Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου στην είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας προέδρου Πρωτοδικών Ρόδου Λάζαρου Βαλσαμή, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους συναδέλφους του εκλιπόντος.

Αποφασίζει:
- Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην νεκρώσιμη ακολουθία
- Να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του συλλόγου καθώς από ποσό 150 ευρώ στους συλλόγους Ρόδου «Φλόγα» και «Ροδαυγή».

- Να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του στις 24-06-2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου
- Το παρόν ψήφισμα να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων όλων των δικαστικών υπηρεσιών Ρόδου και να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο