Σε αργία τέθηκε τελικά ο διευθυντής του Κτηματολογίου

Σε αργία τίθεται με ομόφωνη απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου ο προϊστάμενος του Κτηματολογίου Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό, με την υπόθεση ασχολήθηκε τον Μάιο το Δευτεροβάθμιο Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου μετά από παρέμβαση που έγινε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Υπουργός άσκησε διαφωνία αναφορικά με την απόφαση που είχε ληφθεί στις αρχές του 2017 από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Εφετείου Δωδεκανήσου, το οποίο είχε αποφασίσει ομόφωνα να μην τεθεί σε αργία ο συγκεκριμένος προϊστάμενος. Η υπόθεση αποτελεί την εξέλιξη της έρευνας που διενεργεί εδώ και αρκετούς μήνες ο Κτηματολογικός Δικαστής και φαίνεται να αντιστοιχεί σε παλαιότερα προβλήματα και παραλείψεις που είχαν καταγραφεί στη λειτουργία της άκρως νευραλγικής υπηρεσίας.

Έτσι τον Ιανουάριο του 2017 παρουσία δεκάδων δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και  υπαλλήλων (πρώην και νυν) του Κτηματολογίου Ρόδου, συνεδρίασε το Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Την υπεράσπιση του κ. Ματσάκη είχαν αναλάβει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής και ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού, ενώ ενώπιον του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Εφετείου Δωδεκανήσου βρέθηκαν προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Δημήτρης Μπελντέκος αλλά και ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα κατέθεσε ο κ. Παπαγεωργίου, δημιουργούν νέα δεδομένα ως προς τη νομιμότητα της πειθαρχικής δίωξης του Διευθυντή του Κτηματολογίου, αλλά και την νομιμότητα όλων των πράξεων που έχουν καταχωρηθεί και υπογραφεί από τους αντίστοιχους δικαστικούς λειτουργούς τα τελευταία χρόνια.

Η απόφαση που εκδόθηκε ήταν να μην τεθεί σε αργία ο συγκεκριμένος υπάλληλος με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η παρέμβαση του Υπουργού και η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία ο προϊστάμενος του Κτηματολογίου τίθεται σε αργία έως την εκδίκαση και της υπόθεσης του από το Πειθαρχικό συμβούλιο της περιοχής μας. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο συμβούλιο δεν προβλέπεται να συνέλθει για να εξετάσει την υπόθεση πριν από το Σεπτέμβριο.