Αύριο η τελετή έναρξης των Island Games

Αύριο η τελετή έναρξης των Island Games

Αύριο η τελετή έναρξης των Island Games

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 198 ΦΟΡΕΣ

Το παρόν θα δώσει ο Τάκης Μιχαηλίδης, που θα συμμετάσχει και στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Τρίτης

Την 27η Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί η International Island Games Association στη μεσαιωνική πόλη του Βίσμπι, στα πλαίσια των 17ων αγώνων που πραγματοποιούνται στο Γκότλαντ της Σουηδίας που είναι διδυμοποιημένο με το νησί μας από το 1999.

Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη, η συνέλευση θ’ αρχίσει τις εργασίες της με την προσέλευση στις 08:30πμ ενώ η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 09:00 και μετά την διαπιστωμένη απαρτία με τους εκπροσώπους των μελών των νησιών να είναι παρόντες σε απόψεις αλλά και σε ψήφους, γίνεται το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο Γιόργκεν Πέτερσον. Τα κυριότερα θέματα είναι:

-Η ετήσια έκθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) σχετικά με την πορεία του σχεδιασμού 2015 – 2017. Θα κατατεθεί από την αρμόδια επιτροπή έκθεση για τα οικονομικά και θα συζητηθούν οι μελλοντικοί στόχοι. Θα ακολουθήσει η έκθεση του Γεν. Γραμματέα, και θα γίνει ενημέρωση για τους κανονισμούς.

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που θα συζητηθούν είναι αυτό του ντόπινγκ, αλλά και οι τροποποιήσεις του καταστατικού και των κανονισμών.

Στα θέματα της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνεται ακόμα η έκθεση προόδου της προετοιμασίας των αγώνων του 2019 από πλευράς Γιβραλτάρ και η αντίστοιχη έκθεση από το διοργανωτή των αγώνων του 2021 που είναι το Γκένσεϊ που διοργάνωσε του αγώνες του 2003 με εξαιρετική επιτυχία.

Θα υπάρχει ακόμα η έκθεση από πλευράς του χορηγού του θεσμού, που είναι η τράπεζα NatWest με αναφορά στην εξέλιξη του προγράμματος ανάπτυξης και στήριξης των αθλημάτων από πλευράς του χορηγού.

Προβλέπεται στην Γενική Συνέλευση να συμμετάσχουν

-εκπρόσωποι από τα 24 νησιά, τα μέλη της Ε.Ε.

-αντιπροσωπείες των διοργανωτών 2019 και 2021,

-τα επίτιμα μέλη η οργανωτική επιτροπή των αγώνων 2017,

-ο νομικός σύμβουλος και ο Ιατρικός σύμβουλος και συνολικά γύρω στα 80 άτομα. Το νησί μας θα εκπροσωπήσει ο Τάκης Μιχαηλίδης ο οποίος θα συμμετέχει την προηγούμενη μέρα, 26 του μήνα, στη συνεδρίαση της Ε.Ε,. προκειμένου να ενημερώσει για τους λόγους που δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή του νησιού μας στους αγώνες του Γκότλαντ.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της μεσαιωνικής πόλης του Βίσμπι που είναι ανακηρυγμένη ως Μνημείο Παγκοσμίας Κληρονομιάς στο Clarion Visby Hotel, ένα ανακαινισμένο μεσαιωνικό κτίριο.

Η διοργάνωση αρχίζει με την τελετή έναρξης το Σάββατο 24/6 που προβλέπεται να συμμετέχουν 3.000 περίπου αθλητές και 5.000 θεατές και με την παρουσία των πάνω από 1.000 εθελοντών και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 του μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος