Διεκόπη η δίκη για τον βιασμό

Για την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουνίου διέκοψε τη συνεδρίαση του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο εξετάζει την υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης ανήλικης κοπέλας από τον παππού, τη μητέρα και τη θεία της.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κλήθηκαν και κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου, δύο κοινωνικοί λειτουργοί και ένας παιδοχειρουργός, οι οποίοι είχαν συντάξει και σχετικές εκθέσεις αναφορικά με την εξέταση που είχαν κάνει στην ανήλικη όταν «ξέσπασε» η υπόθεση. Επίσης, ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου ως πραγματογνώμονας για λογαριασμό των κατηγορουμένων (ως μάρτυρας υπεράσπισης). Η διαδικασία διεκόπη για την Δευτέρα οπότε και αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ένας ακόμη μάρτυρας υπεράσπισης και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Η δίκη ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου 2017 κεκλεισμένων των θυρών και αφορά τρεις δικογραφίες, οι οποίες συνεκδικάστηκαν πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο και έκρινε ένοχη τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού για τον βιασμό , την αποπλάνηση και άμεση συνέργεια στην αποπλάνηση της κόρης της και της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών κατά συγχώνευση.

Με την ίδια απόφαση ένοχος κρίθηκε και ο παππούς (από τη πλευρά της μητέρας της ανήλικης) για την αποπλάνηση και τον βιασμό της ανήλικης εγγονής του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η θεία κρίθηκε ένοχη σε άμεση συνέργεια βιασμού και αποπλάνησης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Οι εφέσεις δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη για τους κατηγορουμένους που πήραν το δρόμο για τις φυλακές, ενώ σε ότι αφορά την γιαγιά (από την πλευρά της μητέρας της εγγονής) που επίσης κατηγορούνταν, είχε κριθεί αθώα. Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Χαράλαμπος Σύψας και Μανώλης Κουτσούκος, ενώ πολιτική αγωγή ο κ. Βαγγέλης Λεβέντης.