Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. στο Νοσοκομείο Ρόδου

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, ο πρόεδρος της  ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου Παύλος Μπακίρης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σε θέματα υγείας  περιφερειακό σύμβουλο κ. Νίκο Καραμαρίτη , τον τομεάρχη υγείας της ΝΟ.Δ.Ε  Κωνσταντίνο Γλεντή και τον υπεύθυνο κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης , Μιχάλη Μαντικό.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε αρχικά με τη Διοικήτρια κ. Αικατερίνη Χατζηστρατή και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει,  για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Συζητήθηκε επίσης το φλέγον ζήτημα της μετακίνησης μέρους του προσωπικού, απόφαση που δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων που κορυφώθηκαν με τα δελτία τύπου, καταγγελτικού περιεχομένου, που εξέδωσε ο Σύλλογος των Εργαζομένων και είδαν το  φως της δημοσιότητας.

 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συζητήθηκε επίσης το θέμα των μετακινήσεων που έλαβε μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Οι απόψεις των εργαζομένων καταγράφηκαν με προσοχή καθώς αποτελούν τη σημαντικότερη παράμετρο για την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης .

Σε κάθε περίπτωση η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά της πλειοψηφίας των εργαζομένων στα χρόνια της κρίσης. Προσφορά στα όρια της αυτοθυσίας που κράτησε όρθιες τις δομές.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου με συνεχή από εδώ και στο εξής παρουσία, εγγυάται την εργασιακή ειρήνη, ως απαραίτητη προϋπόθεση προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας.  Στηρίζει όλες τις προσπάθειες βελτίωσής της ,απ’ όπου κι αν προέρχονται, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και μικροπολιτικά συμπλέγματα.         

Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τις καλές προθέσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Εύλογα όμως αμφισβητεί, κατά πόσον προσπάθειες που  ευθυγραμμίζονται με τις καταστροφικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκφράζονται στο χώρο της υγείας από τον ανεκδιήγητο υπουργό Πολάκη , μπορούν να ευοδωθούν.