Ενημέρωση για τις γεωτρήσεις ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου

… «Ξεσκαρτάρισμα» των γεωτρήσεων που υπάρχουν στο νησί, είναι μία άμεση κίνηση στην οποία θα προχωρήσει ο Δήμος της Ρόδου προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της διακοπής νερού, που έχει εκδηλωθεί τελευταία ακόμα και στην πόλη της Ρόδου, λόγω του προβλήματος της λειψυδρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ζήτησε από τα στελέχη της ΔΕΥΑΡ να έχει αναλυτική ενημέρωση για τις γεωτρήσεις στο νησί, δηλαδή πόσες είναι, από αυτές πόσες και ποιες λειτουργούν, ποιες είναι εκτός λειτουργίας κτλ.

Χθες, λοιπόν, το μέλος της Διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, Αντιδήμαρχος, κ. Αγαπητός Πάλλας, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και του παρέδωσε αναλυτικό κατάλογο με τις γεωτρήσεις σε όλο το νησί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές ανέρχονται στις 359, από τις οποίες βέβαια αρκετές είναι ανενεργές ή αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πάντως, από την ερχόμενη Δευτέρα, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΡ αναμένεται…να “οργώσουν” το νησί πραγματοποιώντας ελέγχους στις γεωτρήσεις ώστε να δουν ποιες θα κλείσουν, ποιες μπορούν να διατηρήσουν κτλ.