Δίπλα στους σεισμόπληκτους της Λέσβου, ο πολιτιστικός σύλλογος Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα»

Ο  μεγάλος  σεισμός  στην ΒΡΥΣΑ  ΛΕΣΒΟΥ  έχει  συγκλονίσει  όλο  τον κόσμο, όλο τον Ελληνισμό απανταχού της  γης και  μεις  με  την σειρά  μας, ο Φιλανθρωπικός  και Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου ΑΓΙΑ  ΜΑΡΙΝΑ, θελήσαμε  να  εκφράσουμε  την συμπαράστασή  μας  στους  πληγέντες  του νησιού.

 Επικοινωνήσαμε  με τον Πρόεδρο  της ΒΡΥΣΑΣ κ. ΠΑΡΑΚΗΛΑ  Στράτο  και  τον  βεβαιώσαμε  ότι  θα είμαστε δίπλα  τους στις  δύσκολες  στιγμές  και στον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι  να ξαναφτιάξουν  την ζωή τους  με αξιοπρέπεια.

Οπως  μας ανέφερε ο   πρόεδρος της ΒΡΥΣΑΣ, είναι η δεύτερη  φορα που ισοπεδώνεται  η ΒΡΥΣΑ, μετά τον σεισμό του 1845.

Το 85 –90%  της  ΒΡΥΣΑΣ  είναι  ακατοίκητο.

Παράλληλα, επειδή  η υγειονομική  κάλυψη  των κατοίκων  γίνεται  από το Κ.Υ.   ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ, 4 χιλιόμετρα από την ΒΡΥΣΑ.

Ήλθαμε σε επαφή  με την διευθύντρια  του Κ.Υ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ  Γιατρό    κα. ΖΩΓΡΑΦΟΥ, και  ενημερωθήκαμε  για τις  ανάγκες του Κέντρου  Υγείας.

Πιστεύουμε  μέχρι  Αρχές  Αυγούστου  να μπορέσουμε  να καλύψουμε  τις  επείγουσες ανάγκες σε ιατροτεχνολογικό υλικό  το Κέντρο  Υγείας ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ  ΛΕΣΒΟΥ.

Θέλουμε  να ευχαριστήσουμε   ΤΗΝ   SEA  WAYS  FERRIES, που  καλύπτει  το  βόρειο  αιγαίο, για  την δωρεάν μεταφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού  τόσο  στην ΣΑΜΟ όσο  και  στην ΛΕΣΒΟ  και την εταιρεία μεταφορών  ΠΑΤΛΑΚΑΣ.

 Παραθέτουμε επίσης  ευχαριστήρια  εποστολή  από  το Κ.Υ  ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ,  για το ιατροτεχνολογικό  -νοσοκομειακκό εξοπλισμό  που παρέλαβαν:

«Στο Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου Ρόδου « Αγία Μαρίνα»

Ο Συντονιστής Διευθυντής και το Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του, στο Σύλλογο « Αγία Μαρίνα» που εδρεύει στη Ρόδο και ιδιαιτέρως στο ζεύγος  κ.κ.Γεωργιάδη για το ενδιαφέρον του για τη δωρεά από τους υγειονομικούς φορείς της Σουηδίας στο Κέντρο Υγείας, εργαλεία, μηχανήματα και αναλώσιμο υλικό αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως:

 

1. Γυναικολογικό ΒΟΟΜ

2. Πιεσόμετρα Ηλεκτρον.Τροχ. (6)

3. Συσκευή αναρρόφησης

4. Κρεββάτια ηλεκτρικά + στρώματα (4)

5. Βάσεις τροχήλατες για καρδιογράφους ή υπέρηχους (2)

6. Επιτοίχια Ωτοσκόπια-Οφθαλμοσκόπια (2)

7. Doppler (1)

8. Οξύμετρα (3)

9. C-PAP (1)

10. Μηχανήματα υπερήχων με καρδιολογική κεφαλή

11. X-RAY APRON (2)

12. Σεντόνια-μαξιλαροθήκες

13. Διάφορα αναλώσιμα( ράμματα-πεδία-νυστέρια-γάντια)

14. Στολές διάφορες

15. Κολποσκόπιο

 Με την προσφορά τους αυτή συμβάλουν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και κατ΄επέκταση στην άμεση εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών που προσέρχονται σε αυτό, από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας και του Νομού Κιλκίς γενικότερα.

Με εκτίμηση

ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συντονιστής Κ.Υ.Πολυκάστρου».