«Με επιτυχία πραγματοποίησε το έθιμο του Κλήδονα το “Καμάρι” στην Παστίδα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» στην προσπάθεια που κάνει προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και στην διατήρηση των εθίμων του τόπου μας,  πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά το κάψιμο των στεφανιών της Πρωτομαγιάς την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παστίδας.
Για το έθιμο του Κλήδονα, μίλησε η Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναστασία Σαλαμαστράκη,  ενώ παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Πάττας.

Παρόντες ήταν ο πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς και οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου Χαρούλα Γιασιράνη και Νίκος Νικολής.
Παρουσία αρκετού κόσμου που έδωσε το παρόν, τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς μετατράπηκαν σε μία όμορφη φωτιά όπου μικροί και μεγάλοι συνεχίζοντας το έθιμο πήδησαν ξανά και ξανά πάνω από την φωτιά για να ξορκίσουν το κακό.
Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τρία παιδικά τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και το εφηβικό τμήμα με χοροδιδασκάλους τους Ιωσήφ Σιαλούπ και Κυριαζή Κυριακούλα.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε η ορχήστρα «Δίδυμες Πενιές» όπου με ένα πρόγραμμα νησιώτικο – λαϊκό –κρητικό διασκέδασε τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον κόσμο που με την δυναμική παρουσία του μας δίνει τεράστια ώθηση για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, τα μέλη μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να εξυπηρετηθούν όλοι με τον καλύτερο τρόπο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου Παστίδας και τον Αιδεσιμότατο Μακάριο, την Δημοτική Κοινότητα Παστίδας και τον Πρόεδρο Σάββα Πάττα, τον Α.Σ. Αστέρας Παστίδας, την τηλεόραση Ίριδα με τον κ.Βασίλη Χαλκίτη και τον κ.Θεοφάνη Μπογιάννο που κάλυψαν την εκδήλωση αλλά και όλα τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) που μας βοηθούν κάθε φορά με την ανεκτίμητη συμβολή τους.

Στην εποχή όπου όλα ανεξαιρέτως τα πράγματα είτε υλικά είτε πνευματικά έχουν περάσει στην φάση της λήθης, εμείς αντιστεκόμαστε σθεναρά και προσπαθούμε να αναβιώσουμε τα έθιμα των προγόνων μας, μαθαίνοντας τα στους νέους και κάνοντας τους παλιότερους να θυμηθούν την ζωή τους που έσφυζε από παραδόσεις.